Дякуємо за сприяння!

Реформування економіки України, світова економічна криза призвели до того, що багато людей не мають можливостей повноцінного утримання сім"ї. Подібна ситуація є в багатьох країнах світу. Однак, на щастя, не всі людські серця зачерствіли, потреба творити добро є потребою для душі багатьох людей.

Хочу відзначити постійну благодійну допомогу, яку Фонд сталого розвитку «Князів Сангушко» отримує від працівників ХАЕС. Серед небайдужих людей Наталія Стадник (ЕЦ), Любов Лук'янчук (ЗВВО), Сергій Ільющенков (ВСР). Але найбі­льше потрібно відзначити активну участь у благодійних акціях колишніх і нині працюючих труді­вників відділу міжнародної співпраці і технічної допомоги Лариси Гринюк, Ірини Сухомлин, Юлії Румік, Галини Ярути, Світлани Філонюк, Василя Поліщука, Наталії Шабаркіної, які  неодноразово надавали підопічним Фонду дієву допомогу одягом та взуттям, дитячою літературою, відеоматеріалами тощо. Завдяки їх безкорисливій щедрості, Фонд зміг передати вживані, але у гарному стані речі людям, які їх потребували, у селах Ізяславського та Славутського районів: Берездові, Дяківі, Ганнополі...

Допомогу отримали 17 чоловік. Багато це чи мало? Скажу так, хотілося б більше, але подякуємо Богові за те, що зроблено. Благодійність -  непроста місія. Багато хто потребує допомоги, але соромиться про це сказати. Дехто, попадаючи по документах під ознаку малозабезпечених, зовсім такими не є, і навпаки, родини, де всі працюють, не шкодуючи власного здоров'я і заробляють гроші, щоб врятувати свою дитину від страшних хвороб, вважаються заможними. Тому, коли наш Фонд почав свою діяльність, виникло питання: яким чином визначити критерій за яким надаватиметься допомага людям, скільки речей давати в руки? Були різні підходи, і всі вони мали той чи інший недолік. Нині ми дізнаємося про сім’ї, що потребують допомоги, від членів нашого Фонду, волонтерів, небайдужих людей, і допомога потрапляє до тих людей, які її потребують. За можливістю, ми намагаємось допомагати комплексно, тобто даємо людям стільки речей, скільки вони потребують. Головним критерієм тут є малозабезпеченість (реальна, а не паперова) та потреба даної родини чи людини. Буває так, що речі, передані нам для благодійної роздачі, розходяться за кілька днів, а буває що 2-3 тижні чекають на своїх нових власників. Нам передають речі для дітей, жінок, але дуже мало для чоловіків. Тому допомогти чоловікам проблематично. На превеликий жаль, ми не можемо допомогти всім, хто цього потребує, але робимо те, що можемо.

Дозвольте подякувати вам, наші благодійники, низький уклін і нехай Господь та Пречиста Діва Марія винагородять вас сторицею! Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у благодійній програмі допомоги і пожертвувати придатні до вживання одяг, речі, меблі, побутову техніку. Спаси Вас Господь.

Президент Фонду сталого розвитку

«Князів Сангушко» Ігор Панасенко