Хто з шаблею, хто на щиті

У Львові відбувся XXI Всеукраїнський турнір з фехтування на шаблях пам’яті заслуженого тренера СРСР В.Андрієвського. Традиційно в змаганнях взяли участь жінки та чоловіки.

У жіночій шаблі переможницею стала лідер українського фехтування Ольга Харлан, яка у  півфіналі обіграла одеситку Олену Кравацьку (15: 4), а у фіналі перемогла нетішинську спортсменку Аліну Комащук (15:13). Так сталось, що за вихід у фінал Аліні довелось протистояти іншій одноклубниці Олімпійській чемпіонці Ользі Жовнір. Бій завершився з рахунком 15:12.

У чоловіків у півфіналі зустрілися Андрій Ягодка (Одеса) і 18-ти річний миколаївський спортсмен Костянтин Воронов. Вправнішим виявився Андрій (15:11), який, до речі, був переможцем даного турніру і минулого року. Бронзові нагороди виїдуть в Миколаїв і  Нетішин разом з Юрієм Цапом і Дмитром Пундиком відповідно.

А от з німецького міста Дормаген, де з 5 по 7 груд­ня проходили відразу три юніорських етапи Кубка світу з фехтування на шаблях - індивідуальні жіночий і чоловічий турніри та командні змагання з жіночої шаблі, - наші юніори повернулись ні з чим.

В особистих змаганнях нашим спортсменам не вдалося пробратися далі 1/32 фіналу, а ось в командному турнірі був шанс завоювати медалі, скористатися яким, на жаль, наші дівчата не змогли.

Збірна українських шаблісток потрапила в четвірку найсильніших, перемігши лідера світового рейтингу команду Мексики (45:37), у півфіналі програла француженкам (36:45), і в бронзовому матчі поступилася місцем на п’єдесталі пошани шаблісткам Угорщини (45:41).

Від Нетішина виступали Віктор Тарикін, Ірина Щукла та Марія Цимбота.

Власна інформація