Їх багатство – досвід і мудрість

Другий місяць осені в Україні починається зі свята – Дня людей похилого віку та Дня ветерана. Але, вважаю, це не стільки свято, скільки ще один привід згадати про людей, більша частина життя яких вже минула.

Старенька людина ... Як мало і як багато їй потрібно для достойного життя, рівноваги душі і спокою. Ось і цього року тридцять мешканців Кривинського будинку-інтернату для людей похилого­ віку чекали нас, своїх шефів, з нетер­пінням, адже потребують уваги, тепла, нашої турботи.

Цього року ми приїхали з невеличким концертом від  народного ансамблю «Горлиця» Нетішинського Палацу культури. Лунали гарні, задушевні пісні, які не залишили байдужими наших стареньких. Зі слізьми на очах дякували вони виконавцям щирими оплесками і побажаннями. А ще цим людям не вистачає спілкування, співчуття, іноді просто доброго слова. І ми, як могли, старалися розрадити цих людей, вислухали кожного, комусь поспівчували, когось намагалися втішити… А ще - пригостили кожного солодощами.

В кожної людини, що потрапила до цього закладу, як правило, своя гірка доля. Директор будинку-інтернату розповіла нам про кожного мешканця, про те, як вони спілкуються між собою, як на схилі життя опинилися в такій життєвій ситуації і як єдиним їхнім багатством на схилі літ стали досвід і мудрість.

 Тож будьмо милосердними до тих, кому важче, ніж нам з вами. Нехай наша увага і турбота подарує людям похилого віку віру в те, що про них не забули і вони потрібні.

Як маєш ти достаток – поділись

Із старцем, сиротою, інвалідом

Теплом душі, або шматочком хліба -

Не полишай на потім, на колись.

Р.S. Третього жовтня в дискозалі Палацу культури в рамках відзначення Міжнародного дня людей похилого віку відбувся вечір відпочинку для непрацюючих пенсіонерів ВП ХАЕС, членів профспілки. Силами творчих колективів для них був організований концерт. Зустрічав гостей та грав протягом усього вечора міський муніципальний оркестр. Линула музика, кружляли у вальсі пари. На столах парував гарячий чай. Тиха задушевна бесіда в поєднанні із смачними цукерками та печивом – що ще потрібно для приємного відпочинку...

Бажаємо нашим ветеранам міцного здоров’я, достатку і багато років щасливого активного життя!

Ріта Грицаєнко,

член комісії ПК по роботі з дітьми і шефській роботі