Організація молоді Первинної профспілкової організації ХАЕС провела звітно-виборну конференцію. Зібрання відбулось у вихідний день, в суботу. Зібралось 65 делегатів - найбільш соціально активних молодих людей Хмельницької АЕС.

Голова Організації Віталій Пятковський відзвітував про роботу Ради Організації у 2008 році. Проведену роботу зібрання визнало задовільною. Голова ППО ХАЕС Михайло Гук відмітив, що в профспілці прийнято тільки дві офіційні оцінки роботи – задовільно і незадовільно. Інакше слід було б поставити оцінку „відмінно”.

В доповнення до традиційного звіту голови Організації, відзвітувала комісія ОМ ППО ХАЕС з культурно-масової роботи про вистави, походи, велотури у 2007-2008 роках. Учасники конференції мали змогу згадати про заходи, що були проведені за останні два роки, дивлячись слайд-шоу з фотографій, зроблених під час заходів.

Наступним пунктом порядку денного було питання виборів лідера Організації. Без вагань обрали на новий строк Віталія Пятковського.

Віталій запропонував учасникам конференції підтримати його намір продовжити процес розвитку Організації. Рік тому він переконав делегатів конференції у доцільності посилення роботи з підрозділами. Тоді був сформований склад Ради з голів організацій молоді підрозділів. За результатами року можна констатувати, що активність роботи в організаціях молоді підрозділів ХАЕС зросла.

На цей раз було запропоновано розвивати Організацію, зосередивши зусилля на питаннях захисту трудових і соціально-економічних прав та інтересів членів Організації (основна мета профспілок).

Обговорення цієї концепції зайняло чимало часу. Було вирішено підтримати цю ідею. Новий склад Ради був посилений людьми, які мають досвід у питаннях соціально-економічного захисту молоді.

Конференція обрала голів постійнодіючих комісій Організації. Ними стали ті, хто вже добре зарекомендував себе на цих посадах.

Отож: голова комісії з виробничої діяльності та навчання – Олена Сергіївна Гордійчук; голова комісії з культурно-масової роботи – Олена Сергіївна Бузовська; голова комісії із спортивної роботи – Юрій Михайлович Яремчук; голова комісії з туризму – Дмитро Вікторович Поляков.

Голову комісії з шефської роботи було вирішено обрати на наступному розширеному засіданні Ради.

До складу Ради конференцією також був  включений голова Організації молоді турбінного цеху Віталій Талашок. Голови ОМ ППО ХАЕС, ППО ХАЕС та Ради молоді ППО ДП НАЕК «Енергоатом» входять до складу Ради ОМ ППО ХАЕС за посадами. Поіменний склад Ради ОМ ППО ХАЕС має наступний вигляд: Віталій Пятковський (ХЦ), Микола Одійчук (РЦ), Руслан  Ровінський (ЕЦ), Валерій Довгалюк (ВЛ), Сергій Сахнюк (СВНіПБ), Сергій Третяк (КГ), Віталій Дзюбенко (ХЦ), Тетяна Оверчук (КГ), Віталій  Талашок (ТЦ), Ігор Літвінчук (ВППР), Юрій Смолій (ЕРП), Сергій Ярмолюк, Роман Кузів, Леонід Волков (всі ЕЦ), а також Олександр Миколайович Хомич та Михайло Володимирович Гук.

Раді були дані повноваження обрати представників Організації в Центральну раду Органі­зації молоді Атомпрофспілки.

Конференція також обрала делегатів на звітно-виборну конференцію Ради молоді ППО ДП НАЕК «Енергоатом», яка відбудеться 13 грудня в рамках молодіжного форуму працівників атомної енергетики та промисловості України „Активна зона” (проводиться в Нетішині). Ними стали Віталій Пятковський, Олена Гордійчук, Юрій Яремчук.

Постанову конференції можна знайти на веб-сайті Організації: http:\\omhaes.ilink.com.ua

Роман Нікіфоров

грудень 2008