Олег Галустович Каспаров приїхав у Нетішин з Баку через непевну політичну ситуацію в Азербайджані. Став працювати в третій школі. Його уроки були цікаві, особливо дітям сподобалися заняття в спортивній секції, де учні опановували ази ганд­болу. Гандбол настільки їм прийшовся до душі, що на першості міста команда юнаків школи виборола перше місце. Олегу Галустовичу пропонують 1993 року перейти в КСК спорткомплексу «Енергетик». З того часу починається розвиток гандболу у Нетішині.

Він народився 1964 року і виріс в столиці Азербайджану м.Баку. Оцінивши спортивні задатки юнака, його забирають в спортивний клас сш №2 на ігрові види спорту – баскетбол і гандбол. Каспаров полюбив гандбол, завдяки якому досяг певних вершин у кар’єрі. На Спартакіаді школярів СРСР у Вільнюсі (Литва) його команда пробилась на почесне шосте місце. Згодом був Азербайджанський інститут фізкультури, який Олег закінчив 1985 року. Навчаючись на інфізі, він грав за команду СК «Баку», яка демонструвала гарний гандбол і мала пристойні результати в чемпіонаті республіки. Однак після розвалу Радянського Союзу улюблену гру доводиться відставляти на другий план. Повезло, що в Нетішині розвитку спорту приділяли неабияку увагу. З приходом Олега Галустовича в спорткомплекс, гандбол набуває популярності. Він шукав обдаровану молодь, переконував, що гандбол зробить юнаків сильними і кмітливими. Незабаром у Нетішині з’явилася команда, яка змогла гідно виступати в чемпіонаті області. В кінці 90-х двічі підряд команда з Нетішина вигравала чемпіонат області серед  чоловіків. А потім був доленосний 2002-2003 рік, коли команда Каспарова заявила про себе на чемпіонаті України з гандболу серед чоловічих команд першої ліги. Заявившись у першу лігу, «Енергетик-ХАЕС» гідно стартував, відмінно зіграв протягом всього чемпіонату України і зайняв друге місце. Відтак колектив завоював право виступати у вищій лізі групи «Б».

Сезон 2003-2004рр. був першим у вищій українській лізі та ще й успішним, бо з 12 команд, що представляли Україну, нетішинці змогли пробитись на шосте місце.

Кожна гра була складною, але в моменти, коли команда програвала, на поле виходив граючий тренер Олег Каспаров, і команда часто рятувалась від поразки. Такі ігри, як в Донецьку і Мелітополі, ще й сьогодні в пам’яті тренера. І ось вже шість сезонів команда з Нетішина успішно долає турнірні щаблі гандбольного чемпіонату України у вищій лізі. Останні матчі «Енергетика-НАЕК» з м.Нетішина і «УДХТУ» із м.Дніпропетровська засвідчили, що в місті є команда, за яку вболівають  і яка радує прихильників вмілою грою. І хоч обидва матчі закінчилися з нічийним рахунком,  ігри залишили хороше враження в уболівальників.

Зараз команда в чемпіонаті України тримається в першій п’ятірці. Каспаров створив колектив, спроможний дати бій будь-якому супернику. Окрім головної команди в місті є юнацька дружина, яку тренує Андрій Іванович Заєць. Звичайно, що Каспаров не залишає поза увагою молодь. В недавньому минулому капітан команди «Енергетик-НАЕК»  Андрій Матюк, якого, як мовиться, знайшов Олег Галустович, був кращим бомбардиром команди і з нового сезону вже грає за команду Туреччини. В команді чимало перспективних гравців, які піднесуть славу команди і міста Нетішина. Звичайно для масового розвитку гандболу у місті та збільшення уболівальних лав не завадила б увага місцевого телебачення. Хотілося б висвітлення матчів у пресі міста та області. Нетішинський гандбол добре себе зарекомендував в чемпіонаті області. Протягом 6 років команда є переможцем цих змагань, обігруючи колективи з Білогір’я, Красилова, Волочиська, Кам’янця-По­дільського, Хмельницького. Команду «Енергетик-НАЕК» підтримують НАЕК «Енергоатом», дирекція ХАЕС на чолі з директором М.С.Панащенком і головою профкому М.В.Гуком, місцева влада.

В розпалі чемпіонат України з гандболу. Попереду у команди Каспарова поїздка до Донецька.

Петро Шелепало