Саме влітку, коли вихованці Ізяславської школи-інтернат приїжджали до нас на святкування Дня захисту дітей, ми пообіцяли завітати до них в гості на День Святого Миколая. І дотримали слова, бо знаємо з яким нетерпінням вони на нас очікували!

Гостей  зустрічали святковим концертом, у якому усі ролі виконували самі діти. Були  Святий Миколай і Чортик,  Добра Фея і Синичка з Сорокою,  Зайчик з Білочкою, і Лисичка з Ведмедиком. Всі вони чудово справились зі своїми ролями. Протягом усього концерту лунали пісні та вірші. А наприкінці нас здивували і порадували виступом маленькі дівчатка-янголятка. Заклад набрав нову групу діток -чотири­річок. Саме найменші вихованці завер­шили  веселий і водночас зворуш­ливий концерт в білосніжних костюмчиках янголяток. Вони насправді виглядали як небесні створіння!

Після концерту гості вручали діткам подарунки. Ми подарували CD- магнітолу і кожному по солодкому подарунку. Скільки радості було в дитячих очах! Особливо приємно було вручати подарунки діткам, яких вже пам’ятаєш з минулих зустрічей.

Коли роздали подарунки, ми з вихователями потрапили в бібліотеку, де мали   можливість за чашечкою запашної кави з солодощами поговорити про життя дітей, про їх долі, мрії, бажання.

Далі нам  провели невеличку екскурсію  територією закладу. Ми відвідали класи, які набули гарного вигляду після євроремонту; кімнати, де живуть діти. Нам показали сауну з басейном; пральню, звідки вже потихеньку діти розносили привезені нами м’які іграшки; виставку різноманітних виробів дітей, які вони виготовляють у гуртку у вихідні дні. Скрізь був затишок і порядок. Було видно, що діти живуть у сприятливих умовах біля добрих і турботливих вихователів.

Нас зустріли так тепло, що не було бажання від’їжджати додому. Проте нічого не вдієш, вдома на нас чекали свої діти, сім’ї, турботи. Але ми їхали задоволені, бо подарували частинку тепла цим знедоленим дітям, отримавши від них найвищу нагороду – добру, щиру посмішку і відблиски радості в їх оченятах.

 Шефська комісія ОМ ППО ХАЕС висловлює подяку всім, хто взяв участь у зборі речей та іграшок, у акції «Миколкина гривенька», працівникам відділів АПК та ЕРПу за збір коштів.

Також дякуємо адміністрації оптового магазину «ПАККО» і магазину побутової техніки «Фокстрот» за надані знижки; голові організації молоді спорткомплексу Аркадію Бухтійчуку та члену шефської комісії ОМ ППО ХАЕС  Роману Шпаку за надання власного автотранспорту для поїздки.

Катерина Анісімова, член Ради ОМ ППО ХАЕС