Чемпіонські лаври плавців з Нетішина

У Євпаторії на відкритій воді у п’ятдесятметровому басейні відбувся літній чемпіонат України та чемпіонат України серед молоді. У це кримське місто з’їхались кращі підкорювачі водних доріжок з усіх областей країни, Києва та Севастополя, а також спортсмени з Москви та Мінська. Хмельницьку область мав честь представляти юний нетішинський плавець Владислав Єфремов, вихованець тренера КДЮСШ ППО ХАЕС Анатолія Олійника. Він гучно заявив про себе ще під час зимового циклу змагань. Там же, у Євпаторії, тільки у критому басейні на чемпіонаті України серед юніорів на дистанції 50 метрів він подолав розрядні секунди кандидата у майстри спорту та «доплив» до другого місця. Був у призерах на дистанції 100 метрів,  здолавши хвилинний бар’єр (58,24). За підсумками трьох дистанцій (на 200-метрівці – сьомий) Владислав увійшов в трійку серед усіх учасників змагань. Враховуючи, що хлопцеві лише 15 років і для такого виду, як батерфляй потрібні чоловічі кондиції, його виступ був надзвичайно вдалим.

А вже зараз, змагаючись із значно старшими від нього суперниками, Владислав не дав їм шансів випередити себе і став чемпіоном серед молоді на 50-метрівці.   Показані секунди дали можливість потрапити Владиславу у фінал і у загальному заліку серед усіх кращих спортсменів країни він став сьомим. Так само гарним слід визнати його загальне 20 місце на стометрівці. Юним обдаруванням зацікавився тренер легендарного Лісогора, пропонуючи тренуватись поза межами Нетішина.

Вже колишня нетішинка, а нині киянка Олександра Поночевна також була кращою серед молоді. На дистанції 100 метрів батерфляєм вона випередила усіх і також піднялась на вищу сходинку п’єдесталу пошани. Олександра вже виконала норматив майстра спорту і впевнено почуває себе в когорті кращих в Україні.

Віктор Павлов

На знімку: тренер двох чемпіонів України А.Олійник з вихованцями В.Єфремовим та О.Поночевною