Бронзовий Бабійчук

Чемпіонат світу з боротьби самбо, який проходив у столиці Білорусії Мінську, зібрав цього разу представників з 64 країн світу. Мінськ досить «поблажливий» до представників Нетішина.

Протягом кіль­кох років саме у цьому місті якнайкраще проявив себе заслужений майстер спорту Іван Васильчук. Він виборов Кубок Президента, а минулоріч став чемпіоном світу.

Цього разу разом з Дмитром Бабійчуком у скла­ді збірної України Іван намагався повторити успіх. Зважимо на те, що місяць тому він був третім на етапі Кубка світу у Москві. Але цього разу «віддувався» за збірну і наше місто Дмитро Бабійчук. Саме йому вдалось завоювати бронзову медаль.

Віктор Павлов

 «Енергетик-НАЕК» ділить очки із полтавчанами

Гандболісти нетішинської команди «Енергетик-НАЕК» вдома відкрили чемпіонат України у вищій лізі. Суперником «енергетиків» була полтавська «Динамо-Академія».

У першому матчі суперники йшли очко в очко. Команди не відпускали один одного більш ніж на два закинуті м’ячі, а тому і на перепочинок пішли із нічийними 12:12. Після перерви малюнок гри не змінився, проте, повівши у рахунку, нетіши­нці зуміли довести справу до перемоги – 30:29.

Наступного ж ігрового дня перемогла «Динамо-Академія», яка святкувала «вікторію» із комфортною різницею у п’ять закинутих м’ячів – 41:36.

Через непарну кількість команд у чемпіонаті «Енергетик-НАЕК» пропускає другий тур, а ось у третьому зіграє на виїзді із львівським «Політехніком-СКА». Матчі відбудуться 14 та 15 грудня.

Віктор Паламарчук

 

Нетішинці заявили про себе  на чемпіонаті України

На чемпіонаті України з фехтування в Ужгороді знову відзначилися шаблісти з Нетішина.

У чоловіків до чільної десятки пробилися Олег Штурбабін (1), Олександр Торчук (3), Дмитро Бойко (5), Дмитро Пундик (8). Бронзову нагороду наші шаблісти вибороли в команді, мінімально поступившись (44:45) майбутнім чемпіонам з Києва.

У доробку жінок теж медалі. Спочатку особисту бронзу виборола Ірина Щукла, Ольга Жовнір стала п’ятою, Аліна Комащук - дев’ятою, Галина Пундик завершила змагання на 11 позиції.

Потім команда Нетішин-1 у складі Анастасії Бережної, Аліни Комащук, Ольги Жовнір та Галини Пундик впевнено виграла жіночий турнір.

А нещодавно Аліна Комащук на міжнародному турнірі в місті Бурса (Туреччина) завоювала перше місце.

***

Другі у загально­командному заліку

В залік ХХ ювілейної Спартакіади Атомпрофспілки проведено п’ятий тур змагань з таких дисциплін, як футзал та теніс. На заключному етапі у м. Енергодар відзначились фізкультурники Хмельницької АЕС. Саме вони святкували перемоги у цих дисциплінах. Зокрема футзалісти (спортсмени старші 35 років) здолали команди Жовтих Вод, Кузнецовська та Енерго­дара, звели унічию матч з южноукраїнцями. Захищали честь ХАЕС Віктор Дебопре (СМСЧ-4), Віталій Боца, Леонід Мандрійчук (ЦДПРВ), Євген Стасюк (ЕЦ), Юрій Тюпкін (СК) та Микола               Кузьмінчук (ЦРБ).

Так саме вдало захищали честь ХАЕС тенісисти Олексій Глазков (ЕРП), Микола Вагнер  та Галина Розварська (обоє - СК). Цікаво, що і у індивідуальних змаганнях вони були кращими: О.Глазков виграв всі сети, а Микола та Галина здобули срібло. Відтак за підсумками всіх видів Спартакіади дружина Хмельницької АЕС вийшла на друге загальнокомандне місце, пропустивши вперед лише збірну Запорізької АЕС.

***

Знову Аліна Комащук

Нетішинська шаблістка Аліна Комащук завоювала срібну медаль на етапі кубка світу з фехтування «The Golden Gate», який відбувся у Києві. У півфіналі вихованка Валерія Штурбабіна здобула перемогу над спортсменкою з Білорусії Дариною Андрєєвою (15:10), а у фіналі поступилася росіянці Дарині Антоновій (13:15).

Цікаво, що дві з чотирьох володарок медалей­ «The Golden Gate» 2012, стояли на п’єдесталі пошани цього турніру і в минулому році. Тоді, у 2011-му, Аліна Комащук стала чемпіонкою, а Андрєєва так само, як і цього разу, завоювала бронзу.