Свято спогадів і сподівань

 Теплий та лагідний травень квітне шкільними випускними вальсами! Швидко промайнув навчальний рік, попереду у дітвори – канікули. Для них це радісні передчуття літнього відпочинку і розваг. Але не для тих, хто прийшов до школи в останній раз.

Випускники Берездівської спеціалізованої школи-інтернат слухали останній дзвоник зі сльозами суму і радості на очах. Та й не тільки вони – адже для всіх випускників шкіл розпочинається самостійне, незвідане життя, тож і літо обіцяє бути клопітким.

Зворушливий і такий хвилюючий день – випускний бал! Старанно готувались, прикрашали зал, вчили вірші, пісні і танці, шили вбрання. І ось, урочисті і поважні, виструнчились в очікуванні своїх надійних давніх друзів – шефів з Хмельницької АЕС.

Ми теж заздалегідь готувались до цієї події. Можна сказати, що жили цим святом всі попередні місяці. У дітей має бути свято, незалежно від життєвих обставин. Об´ява про збір коштів для придбання благодійних подарунків була розміщена у газеті «Перспектива», на сайті ПК та доведена до голів цехових комітетів. Очікувані випускниками валізи та інші подарунки теж були завчасно придбані. Для поїздки збирались речі першої необхідності, одяг, взуття, іграшки, книжки та солодощі. Кожна дитина закладу отримала по великій шоколадці. А для однієї з випускниць, яка не мала святкового вбрання, було придбано сукню та взуття для випускного балу.

Наш мікроавтобус, завантажений подарунками, валізами  і святковими кульками, радісно зустрічають на подвір´ї учні школи-інтернат.

Урочистості розпочалися з привітальної промови директора школи Галини Володимирівни Беренди. Зі словами теплих і щирих побажань звернулась до випускників і голова комісії ПК ВП ХАЕС Р.Х. Труфанова. Зі словами подяки до своїх наставників звернулись випускники та їх батьки. Ну а перша вчителька учнів випускного класу розчулила всіх присутніх тим, що роздала кожному їх перші зошити з корявими літерами.

Чудовий спів і пронизливі вірші лунали у актовій залі. Діти демонстрували свої таланти з відкритими і щирими серцями, як можуть тільки діти. І це було так зворушливо і проникливо, що сльози і радість одночасно переповнювали всіх присутніх.

10 випускників отримали свідоцтва про закінчення школи-інтернат, а від шефів – очікувані валізи, прикрашені святковими кульками. Урочисто продзвенів останній дзвоник, і у прощальному вальсі закружляли юнаки та дівчата.

А ще діти вирізали з паперу пташок і написали на них свої мрії і бажання. Ну а ми привезли різнобарвні гелеві кульки, і кожен випускник запустив у небо свою кульку зі своїми побажаннями. Нехай збудуться!

Шановні наші колеги, друзі! Без вашої щирої допомоги та чуйності свято останнього дзвоника для наших підопічних не стало б таким чудовим і яскравим. Тому передаємо слова щирої подяки від усього колективу вчителів і вихователів закладу, батьків, учнів і особисто від нас, членів комісії ПК по роботі з дітьми і шефській роботі за ваші добрі серця і щедрі душі. Нехай зроблене вами добро повернеться добром і для вас!

 

Всього було зібрано коштів – 6397 гривень. Надано підрозділами: ВКМ – 1570 грн, УКБ – 1050 грн, ЦРБ – 990 грн, СІТ – 730 грн, ЦДПРВ – 710 грн, РБУ ЕРП – 600 грн, в скриньці – 347 грн; також надали кошти: В.Мильчакова (ЦДПРВ) – 200 грн, М.Одійчук (РЦ) – 200 грн.

Дякуємо за надані речі працівникам УКБ, а також Є.Смірновій (ВРСіСЗ), Л.Ірхіній (ЦТАВ), А.Мельничук (за речі та гелеві кульки), С Сахнюку (СВНіПБ), В.Козяр (ТрЦ), В.Мазур, Н.Смолій та Ю.Малько (ВОП), В.Смолій (ВОПіЗ), С.Борцову (ЕРП), О.Балагуріній (ЕЦ), А.Баклану (ГТЦ), пенсіонерам –Л.Малько, О.Караєвій та Н.Смірновій.

Окрема подяка підприємцю Оксані Хамратович за допомогу у придбанні валіз.

Ми впевнені, що наші підшефні ще довго будуть із вдячністю згадувати такий важливий для них день – свято останнього дзвоника, яке стало значно яскравішим завдяки нам всім – працівникам ВП ХАЕС.

 

Ріта Грицаєнко, член комісії по роботі з дітьми і шефській роботі