Шаблістка Аліна Комащук з Нетішина стала чемпіонкою світу. Вдруге

На чемпіонаті світу серед юніорів в Поречі (Хорватія) Аліна Комащук в останній день індивідуальних змагань завоювала золото.

 Аліна Комащук піднялася на найвищу сходинку п'єдесталу пошани, обігравши в напруженому фінальному поєдинку американку Адріану Ярок.

Треба відзначити, що Аліна змусила своїх уболівальників неабияк понервувати: захопивши ініціативу на початку поєдинку і повівши в рахунку 6:3, Комащук раптом розгубилася і почала пропускати удари. Далі суперниці почали грати в «догонялки» - американка лідирувала, українка надолужувала згаяне. І от коли, здавалося б, перемога була майже в руках у Ярок - рахунок був 14:12 на користь останньої, Аліна змогла зібратися і нанести поспіль три удари, завершивши, таким чином, бій з рахунком 15:14 на свою користь.

Для Аліни це не перше індивідуальне золото чемпіонату світу - в 2010 році в Азербайджані Аліна також завоювала титул найсильнішої спортсменки планети, але у віковій категорії «кадети».

Була надія сьогодні і на ще одну медаль, адже у чвертьфінал крім Аліни пробилася ще й Ірина Щукла. Але удача сьогодні була не на її боці, і з рахунком 9:15 українка поступилася італійській спортсменці Мартіні Крісцо.

Технічні результати:

Шабля жіноча:

1. Аліна Комащук (Україна)

2. Адріанна Ярок (США)

3. Мартіна Крісцо (Італія)

3. Марія Рідел (Росія)

...

5. Ірина Щукла (Україна)

...

33. Олександра Мамонтова (Україна)