12 травня на Хмельницькій АЕС відбулася координаційна нарада  за участю представників ДП НАЕК «Енергоатом»,  експертів Європейської комісії, консорціуму Ібердрола/ Согін (Іспанія, Італія) та спеціалістів ВП ХАЕС.

За словами директора з міжнародної співпраці Миколи Кухарчука, учасники заходу взяли участь у розгляді та аналізі проектів технічної допомоги з покращення безпеки під час експлу­атації і технічного обслуговування                сучасного обладнання, впровадження системи інформаційної підтримки оператора  та ряду заходів,  які реалізуються у ВП «Хмельницька АЕС». Удосконалення відбувається за допомогою світового співтовариства, зокрема, Європейської комісії.

На нараді розглянуто ряд проектів, направлених на покращення безпеки під час ремонтних робіт на енергоблоках. В ході зустрічі також зазначено, що всі проекти в цілому реалізуються успішно та визначено ряд аспектів, на які потрібно звернути увагу для досягнення результату. Вони направлені на підвищення безпеки ХАЕС.

На знімку: заступник генерального директора ХАЕС з якості та управління Максим Кремінь та керівник проекту допомоги Мартін Анібал обговорюють перспективи реалізації наміченої програми.

Фото  Олександра  Шустерука