Працівники  ХАЕС  в  числі  переможців  конкурсу  наукових  доповідей  серед  молодих  працівників  «Енергоатома»

Завершено фінальний етап конкурсу наукових доповідей серед молодих працівників НАЕК «Енергоатом». Фіналу конкурсу передував відбірковий етап, на якому визначалися найсильніші роботи і переможці у відокремлених підрозділах та дирекції компанії.

До фіналу конкурсу пройшли 16 молодих працівників, які представляли всі атомні станції, а також відокремлені підрозділи «Атомремонтсервіс», «Науково-технічний центр» і дирекцію компанії.

Конкурс традиційно проводився за підтримки первинної профспілкової орга­ні­зації НАЕК «Енергоатом» за трьома напрямками – виробничим,  соціальним та профспілковим. Метою проведення конкурсу є стимулювання творчої та професійної ініціативи, розкриття науково-технічного потенціалу, підвищення загального рівня знань, обмін досвідом та генерація нових ідей у молодих працівників атомно-енергетичної галузі.

В центральному офісі компанії відбулась урочиста церемонія оголошення результатів конкурсу. У виробничому напрямку перше місце посів представник Запорізької АЕС Сергій Панчик з доповіддю «Мікроконтролери у вирішенні виробничих завдань». Друге місце виборов молодий працівник Рівненської АЕС Павло Кузнєцов – доповідь «Модернізація (upgrade) програмного забезпечення «Показники хімічного контролю РАЕС» і включення модуля «Балансна схема циркуляційної системи РАЕС». Третє місце здобула представниця Южно-Української АЕС Юлія Безбабна з доповіддю «Контроль температурних показників з використанням алгоритмічних графічних програмних засобів».

Перше місце за соціальним напрямком здобула представниця Хмельницької АЕС Юлія Тараторкіна з доповіддю «Освітні проекти інформаційних центрів АЕС Східної та Центральної Європи». Друге місце посів Олег Іщенко з Южно-Української АЕС з доповіддю «Про таланти та формування кадрового резерву». На третьому місці працівник Запорізької АЕС Сергій Мошнік з доповіддю «Удосконалення системи наставництва для молодих працівників».

За профспілковим напрямком місця розподілились таким чином: перше – Галина­ Стефаньчик (на знімку, Хмельницька АЕС) з доповіддю «Профспілки і молодь», друге – Андрій Плучик (Южно-Укра­їнська АЕС) з доповіддю «Проект створення політичної партії на платформі ФПУ. Аналіз політичних партій лівого полі­тичного спектру України».

Як зазначив голова профспілки компанії Олексій Лич, конкурс стає щодалі більш популярним серед молоді «Енергоатома». Це є свідченням того, що наші молоді працівники вносять свій внесок у розвиток Компанії на користь атомної енергетики держави.