Конкурс проводиться на виконання доручення Кабінету Міністрів України від 10.01.2012 №375/1/1-12 з нагоди Дня охорони праці в Україні – 2012 у рамках Всесвітнього дня охорони праці і складається з двох етапів:  перший етап конкурсу впродовж січня - березня 2012 року - відбіркові регіональні тури; другий етап  - квітень 2012 року. Фінал та оголошення переможців.

Умови участі  у конкурсі

Учасниками конкурсу є учні, вихованці, слухачі середніх загальноосвітніх шкіл, позашкільних нав­ча­льних закладів, дитячих будинків та студенти професійно-технічних навчаль­них закладів трьох вікових груп: автори робіт віком від 6 до 10 років; автори робіт віком від 11 до 14 років та автори робіт віком від 15 до 18 років.

Конкурс проводиться за напрямом художньої творчості - малюнок­.

Конкурсні роботи мають бути виконані за тематикою охорони праці та промислової безпеки, а саме: безпечного ведення робіт у вугільній, деревообробній промисловостях, сільському, лісовому та ліфтовому господарствах,  медичній сфері,  будівництві, на транспорті.

Малюнки мають відповідати

 таким вимогам:

1. На конкурс подаються малюнки у довільній графічній,               живописній формах виконані олівцями, олійними, акварельними фар­бами чи гуашшю.

2. Розмір роботи не повинен бути більшим за формат А-2.

3. Роботи не повинні оформлятися рамкою, паспарту, наклейками тощо.

4. На зворотному боці кожної конкурсної роботи (або додатком до роботи) необхідно зазначити  українською мовою: назву роботи; прізвище, ім’я, по батькові та дату народження автора; місце проживання (повну адресу) автора, контактний телефон; сферу діяльності батьків; назву навчального закладу; прізвище, ім’я, по батькові методичного керівника.

Роботи надсилаються до 15 березня за адресою: Нетішин, вулиця Лісова,6. Інформцентр ХАЕС.