Визначили призерів конкурсу рефератів «Ядерна енергія і світ»

 

17 вересня на базі інформаційного центру ХАЕС відбувся захист рефератів конкурсу «Ядерна енергія і світ». У цьогорічному конкурсі свої наукові доробки представили старшокласники навчальних закладів Нетішина та регіону розташування Хмельницької АЕС.

Варто зауважити, що майже всі роботи містили науково-дослідницьку складову, серед яких соціологічне опитування, математичні розрахунки, аналіз. За словами члена журі, заступника начальника відділу охорони навколишнього середовища Хмельницької АЕС Олександра Голода, лише десяті бала розділили учасників один від одного, що свідчить про високий рівень підготовки конкурсантів.

Кращою визнано роботу Ліни Петрук із Ленківецької ЗОШ Шепетівського району  «Розвиток атомної енергетики як спосіб зменшення вуглецевого сліду виробництва електроенергії в Україні». Саме її відзначено гран-прі XXVI конкурсу рефератів.

Перше місце розділили між собою Анастасія Девель із Судилківського ліцею, яка дослідила вплив радіаційного випромінювання, та учениця Нетішинського НВК Анастасія Ковалінська з не менш актуальною роботою «Пропаганда як метод ведення інформаційної війни у галузі атомної енергетики».

Достойними другого місця визнано роботи Ганни Зінчук із Берездівського ліцею - «Дослідження системи видачі потужності енергоблоків ХАЕС, забезпечення максимальної надійності, економічності, маневреності, безпечності», та учениці Нетішинської ЗОШ №4 Дарини Доменюк: «Кліматотворний вплив на рівень води водойми-охолоджувача ХАЕС».

Свою дослідницьку роботу щодо ефективності використання сонячного колектора для нагрівання води у шкільній їдальні представив  учень Славутського ліцею Михайло Дмитрієвцев, який посів третє місце.

Підбиваючи підсумки конкурсу, член журі, провідний інструктор відділу з підготовки оперативного персоналу навчально-тренувальнрого центру Хмельницької АЕС Микола Одійчук зазначив: «Особливо приємно, що географія конкурсу розширена, і атомною енергетикою цікавляться не лише нетішинці, а й діти регіону розташування ХАЕС. Представлені роботи вирізняються різноманіттям, пізнавальні та актуальні. Сподіваємося у майбутньому бачити переможців у якості працівників Хмельницької АЕС».