Нагородили учасників конкурсу «Атомна енергетика і ми»

З гарним настроєм і на оптимістичній ноті завершився непростий 2020 рік, адже незважаючи на епідемію коронавірусу на Хмельницькій АЕС влаштували справжнє новорічне свято дітям - фіналістам творчого регіонального конкурсу.

Нагородження учасників конкурсів рефератів та дитячої творчості «Атомна енергетика і ми» відбулося у декілька етапів із дотриманням необхідних карантинних вимог. Кращою у конкурсі рефератів визнано роботу Ліни Пертрук із Ленківецької ЗОШ Шепетівського району «Розвиток атомної енергетики як спосіб зменшення вуглецевого сліду виробництва електроенергії в Україні», яка отримала гран-прі. Крім того, роботу Ліни відзначено і заохочувальним призом Всеукраїнського конкурсу рефератів «Ядерна енергія і світ», де були представлені роботи призерів регіональних конкурсів відокремлених підрозділів Енергоатома, а також міст Харкова, Львова, Києва та Київської області.

Перше місце розділили між собою Анастасія Девель із Судилківського ліцею, яка дослідила вплив радіаційного випромінювання, та учениця Нетішинського НВК Анастасія Ковалінська з роботою «Пропаганда як метод ведення інформаційної війни в галузі атомної енергетики». Достойними другого місця визнано роботи Ганни Зінчук з Берездівського ліцею «Дослідження системи видачі потужності енергоблоків ХАЕС, забезпечення максимальної надійності, економічності, маневреності, безпечності» та Дарини Доменюк, учениці Нетішинської ЗОШ №4, «Кліматотворний вплив на рівень води ставка-охолоджувача ХАЕС». Свою дослідницьку роботу щодо ефективності використання сонячного колектора для нагрівання води в шкільній їдальні представив і учень Славутського ліцею Михаїл Дмитрієвцев, який посів третє місце.

На ХХVІ конкурс дитячо-юнацької творчості «Атомна енергетика і ми» представлено і 80 робіт юних художників. Творчі доробки у жанрах графіки, живопису, декоративно-ужиткового мистецтва та анімації надали школярі міст Нетішина, Ізяслава, Славути та населених пунктів Славутського і Ізяславського районів Хмельницької області, міста Острог та Острозького району Рівненської області. Гран-прі цьогоріч удостоєна робота активної учасниці, неодноразової призерки конкурсу «Атомна енергетика і ми», нетішинки Ганни Гайдук. Переможниця працює в різних жанрах, і саме її минулорічна анімаційна робота стала візитівкою сторінки Хмельницької АЕС в мережі Facebook. Перше місце розділили одразу три учасниці з Нетішина Кіра Колокольчева, Євгенія Мукосій, Мар’яна Вихованець.

Другого місця удостоєні роботи Артема Гандзюка з Берездова та нетішинців Дарії Березької і Олександра Шевчука. До трійки призерів також увійшли творчі роботи Євгенії Дячук, Анастасії Нагорної, Богдани Погуральської з міста атомників. Визначено також кращі роботи в номінаціях: «За краще живописне рішення», «За краще графічне рішення», «За краще декоративне рішення» та за оригінальне розкриття теми.

Троє учасників від Хмельницької АЕС стали призерами другого етапу конкурсу дитячоюнацької творчості «Енергоатом: Енергія, що живить мрії!», який організований адміністрацією та первинною профспілковою організацією ДП «НАЕК «Енергоатом». Серед них Ганна Гайдук, Кіра Колокольчева і Дарія Березька.

Вітали творчу молодь із досягненнями заступник генерального директора із персоналу ВП ХАЕС Богдан Шмигельський, директор Нетішинської художньої школи Інна Степаненко, які побажали нових творчих і креативних ідей, а також здійснення мрій.

Учасники другого етапу, які брали участь у Всеукраїнському конкурсі рефератів та дитячої творчості отримали подарунки від Енергоатома, а призери першого етапу, який проходив у містісупутнику Хмельницької АЕС - грошові премії та подарунки від ХАЕС та Українського ядерного товариства.

А позитивні емоції і святковий настрій створили яскраві новорічні локації в Палаці культури і, звичайно, святий Миколай з торбиною подарунків.

Інформцентр ХАЕС