Відкрити візу віднині можна у Хмельницькому

Мысто Хмельницький стало тринадцятим у списку міст, де відкрили пункт прийому візових анкет. Скористатися ним можуть не тільки місцеві мешканці, але й жителі всієї області, навіть з сусідніх областей.

На думку Людмили Котик, голови спілки поляків міста імені Юліуша Словацького, це знакова подія для міста, адже значно спрощується система. “Не треба вже їхати до Вінниці, щоб подати документи. Все робиться на місці. Це значно економить час та витрати на дорогу”, - каже пані Людмила. 

Генеральний консул Польщі у Вінниці пан Кшиштоф Свідерик висловив надію, що відкриття пункту зробить все можливе, аби усі види віз стали доступнішими, і ще більше мешканців Хмельниччини скористалися нагодою відвідати Польщу чи інші країни завдяки Шенгенській візі. “Достатньо буде лише принести усі необхідні документи, а все інше допоможуть вам зробити кваліфіковані співробітники пункту, - каже пан Свідерик. - Однак питання про дозвіл чи відмову у видачі тієї чи іншої візи вирішує лише консул. Якщо вам відмовлено, ви маєте подавати повторні документи безпосередньо в польське консульство”.

Варто зазначити, що пункт відкрила фірма “VFS Global”, яка виграла тендер польського Міністерства закордонних справ на обслуговування Консульства та Посольства Республіки Польща – “провадження діяльності у візовій підтримці в Україні” офіційною мовою. Як зазначають представники фірми, пункт прийому візових анкет до Польщі - це комерційна структура, працівники якого лише збирають документи та передають їх на розгляд відповідного Консульства Польщі в Україні.

До слова, пункт прийому візових анкет у Хмельницькому розпочав свою роботу з понеділка за адресою: вулиця Проскурівського підпілля, 46. Працює заклад щодня, крім вихідних, з 8.30 до 15.30. 

На замітку
Здати документи через візові центри фірми “VFS Global” - 425 – 625 гривень. 
35 євро — Шенген-віза або 20 євро — Національна віза — консульський збір. 
205 грн. – послуги Візового центру (сервісний збір).
20 грн. – банківські послуги.
50 грн. – кур’єрська доставка результату та відповіді (замовлених паспортів, візи чи відмови).

Леся Боровець