Важлива модернізація

 

Під час планово попереджувального ремонту на другому енергоблоці на першому та другому каналах безпеки виконується заміна систем   автоматичного регулювання  на нові програмно-технічні комплекси. За словами начальника цеху теплової автоматики та вимірювань Валентина Самцова, це поступова реалізація прог­рами з підвищення безпеки­ діючих енергоблоків в Украї­ні. Торік спеціалістам його підрозділу вдалося успішно провести заміну систем на третьому каналі безпеки.

Після постачання нових програмно-технічних комплексів, які виготовлені вітчизняним заводом «Ім­пульс», був проведений їх вхідний контроль. Монтажні роботи  проводить підрядна органі­зація «МУ-13».

У ході ремонтної кампанії  спеціалісти реакторного цеху здійснили модернізацію системи аварійного охолодження зони низького тиску на третьому каналі безпеки. Працівники дільниці автоматичних систем регулювання та дистанційного управління цеху теплової автоматики та вимірювань виконали роботи з впровадження схеми управління цієї системи.

У ході модернізації було замінено дві  кабельні гермо­проходки через контаймент на третьому каналі безпеки, вони вже введені в роботу, а сам канал перебуває у режимі чергування. Анало­гічні роботи вже завершені на першому каналі безпеки­.

Поряд із представниками підрядних організацій під час пуско-налагоджувальних робіт на другому енерго­блоці трудяться і спеціалісти дільниці автоматичних систем регулювання та дистанційного управління цеху теплової автоматики та вимірювань, якою керує Віктор Лєкомцев.                                            

Олександр Шустерук

На знімку: начальник ЦТАВ Валентин Самцов та начальник дільниці Віктор Лєкомцев проводять аналіз робіт на новому обладнанні.

Фото  автора