Діти закликають до обачливості

Четвертий рік поспіль Держгірпромнагляд України  проводить Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка: «Охорона праці – очима дітей», метою якого є привернення уваги суспільства, в тому числі свідомо-активної молоді, до існуючих проблем у сфері охорони праці, а також популяризації  заходів, спрямованих на запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням.

Конкурс проходитиме у два етапи: перший (відбірковий) відбудеться на регіональному рівні в січні-березні поточного року, другий (фінальний) – у квітні. Саме тоді й будуть визначені переможці у трьох вікових групах учасників по Україні.

Учасниками конкурсу є учні, вихованці, слухачі середніх загальноосвітніх шкіл, позашкільних навчальних закладів, дитячих будинків та студенти професійно-технічних навчальних закладів тощо трьох вікових груп: перша група – автори робіт віком від 6 до 10 років; друга група – автори робіт віком від 11 до 14 років; третя група - автори робіт віком від 15 до 18 років.

На Хмельниччині конкурс триватиме з 1 лютого по 18 березня включно. Оцінювання художніх робіт дітей трьох вікових груп (від 6 до 10 років; від 11 до 14 років; від 15 до 18 років) проводитиметься обласним журі 20 березня.

Конкурсні роботи мають бути виконані за тематикою охорони праці та промислової безпеки, а саме: безпечного ведення робіт у вугільній, деревообробній промисловості, сільському, лісовому та ліфтовому господарствах, медичній сфері, будівництві, на транспорті. Приймаються лише індивідуальні оригінальні авторські роботи, що відповідають умовам конкурсу. Вони не рецензуються та не повертаються авторам.

Малюнки мають відповідати певним вимогам. На конкурс подаються малюнки у довільній гра­фіч­ній, живописній формах виконані олівцями, олійними, акварельними фарбами чи гуашшю. Розмір роботи не повинен бути більшим за формат А-2. Роботи не повинні оформлятися рамкою, паспарту, наклейками тощо. На зворотному боці кожної конкурсної роботи (або додатком до роботи) необхідно зазначити українською мовою: назву роботи; прізвище, ім'я, по батькові та дату народження автора; місце проживання (повну адресу) автора, контактний телефон; сферу діяльності батьків; назву навчального закладу; прізвище, ім'я, по батькові методичного кері­вника.

Художні твори учасників конкурсу жителів Нетішина потрібно передати до відділу охорони праці Хмельницької АЕС  до 18 березня 2015 року. Вони будуть передані в обласне представництво  Держгірпромнагляду.

Переможці відбіркових регіональних турів конкурсу нагороджуються відповідними дипломами, нагородами, цінними подарунками, їх список оприлюднюється у засобах масової інформації та на офіці­йних сайтах ДП «Редакція журналу «Охорона праці», Держгірпромнагляду, його територіальних органів та підприємств, що належать до сфери управління Держгірпромнагляду .

Детальна інформація та умови конкурсу на сайті журналу «Охорона праці» http://dnop.km.ua/index.php?newsid=1632

Петро Ваник,

заступник начальника

відділу охорони праці ХАЕС