Ліцензування – знак якості 

Відділ ліцензування створювався у кінці 2004 – початку 2005 років. На даний час за чисельністю відділ є одним із найменших підрозділів  Хмельницької АЕС, тут працює з моменту утворення три працівники.

Відповідно до чисельності працівників функції відділу ліцензування є дуже вузькими. Зокрема, ми піклуємось про організацію роботи з підготовки документів для отримання ліцензій на види господарської діяльності, яка здійснюється у ДП «НАЕК «Енергоатом»; займаємось моніторингом виконання ліцензійних умов і умов отриманих ліцензій та опікуємось загальною звітністю перед органами ліцензування і ДП «НАЕК «Енергоатом» щодо їх виконання у ВП ХАЕС. 

Протягом 2014 року було виконано «План одержання ліцензій та дозволів ДП «НАЕК «Енергоатом» у 2014  році». У 2015 році робота відділу проводиться згідно з «Планом здійснення дозвільних процедур ДП «НАЕК «Енергоатом»  у  2015  році».

Для підтвердження легітимності виробничої діяльності, ДП «НАЕК «Енергоатом», як юридична особа, та ВП ХАЕС, як відокремлений підрозділ, мають всі необхідні ліцензії на провадження ді­яльності у  сфері  використання ядерної енергії та ін­ших  видів господарської діяльності, що визначені чинним законодавством (всього 19), окремі дозволи на пуск  енергоблоків №1, 2 після проведення ППР з перевантаженням активної зони та спеці­альний дозвіл на користування надрами. 

Роман Пущик,

начальник відділу ліцензування