Лiцензiя, як позитивна рецензiя

Відділ ліцензування серед під­розділів Хельницької АЕС - невели­кий за чисельністю, але надзвичай­но важливий за функціональними обов’язками. Очолює підрозділ Р.Я.Пущик.

Під час вівторкової зустрічі Роман Ярославович розповів, що працівники відділу ліцензування у поточному році працювали згідно з «Планом здійснення дозвільних процедур ДП «НАЕК «Енергоатом»  у  2016  році»,  затвердженим першим віце-президентом – технічним директором Компанії, та який є вказівним плановим документом щодо дозвільних процедур не тільки для ВП «Хмельницька АЕС», але і для всіх структурних підрозділів ДП «НАЕК «Енергоатом». План за 2015 рік за цим напрямком також було виконано.

Згідно із законодавством ліцен­зії видаються юридичній особі. ДП «НАЕК «Енергоатом», як юридична­ особа, та ВП ХАЕС, як відокремлений підрозділ, для підтвердження легітимності виробничої діяльності мають всі необхідні ліцензії на провадження діяльності у  сфері  використання  ядерної  енергії  та  інших  видів  господарської  діяльності, що визначені чинним законодавством. 

Відділ ліцензування було створено у 2005 році. За  чисельністю  персоналу  це    один з найменших у  ВП  ХАЕС - всього  три  фахівці:  крім начальника  відділу, у відділі  з моменту його створення працюють  провідний  інженер В.С. Довгалюк та  інженер  1  категорії Ф.М. Асабіна.

Свого часу всі члени колективу закінчили технічні вузи за спеціальностями: електротехніка, атомна енергетика, системний аналіз. Кожен ставиться до виконання завдань з належною відповідальністю, розумінням важливості виконання покладених на них обов’язків.

Основні функції відділу - організація підготовки документів від ВП ХАЕС для отримання ліцензій, а також відповідних документів щодо продовження дії ліцензій у випадку змін законодавства; організація виконання умов ліцензій (ліцензійних умов).

У грудні очікується затвердження «Плану здійснення дозвільних процедур ДП «НАЕК «Енергоатом»  у  2017 році», відповідно з яким і буде організовано роботу відділу у 2017 році. 

Віктор Гусаров