На гостинах «хранителів» мудрості

Цікава наука історія. Вона охоплює різні віхи життя не одного покоління, де часто переплітаються «чорні» та білі «сторінки». Але ця ж історія допомагає пригадати  багато позитивного. Принаймні у архівних документах засвідчено, що перша хата-читальня в селі Нетішин була організована ще 90 років тому. Хіба не привід порадіти тому, що, принаймні, чотири покоління наших земляків мають можливість насолоджуватись таким надбанням цивілізації, як книга. Інша бібліотека нинішньої бібліотечної системи Нетішина на тридцять років молодша. І це також поважний вік. Можливо, про такі дати змогла б тихо обмовитись статистика, але тільки не працівники Нетішинської ЦБС. Як мовиться, такі ювілеї не можна оминути.

У актовій залі адміністративного будинку аграрного підприємства «Нове життя» зібралось багато прихильників бібліотечної справи, щоб сказати слово вдячності працівникам, які доносять до кожного небайдужого поціновувача друкованого слова кращі зразки красного письменництва. Директору Нетішинської централізованої бібліотечної системи Марії Омельчук було приємно бути свідком щирих слів від вдячних читачів на адресу завідувачок «ювілейних» бібліотечних закладів  Ніни Сівак та Наталії Брень. Та й сама Марія Леонідівна не скупилась на компліменти своїм колегам.

А хіба монологи можуть замінити пісню? Вона звучала від щирого серця і душі самих бібліотечних працівників. Вони, зазвичай, люди відповідальні і водночас веселі. Не випадково на урочистостях чи не кожен гість підспівував у такт учасників художньої самодіяльності. Принаймні схвальні оплески прозвучали на адресу учасників пісенних колективів Нетішинського Палацу культури, роботою якого опікується Світлана Кириленко.

На святкування ювілею двох Нетішинських бібліотек завітав відомий у нашому краї аграрій А.Новак. Завдяки його зусиллям нині на творчому злеті вокальний ансамбль «Нове життя», серед вокалістом якого  працівники бібліотечної системи.

Кажуть, що політика і мистецтво – різні речі. Як не дивно, але вони поєдналися саме під час святкування ювілеїв. Про допомогу бібліотек у своєму житті згадали і нинішні кандидати у народні депутати України, які знайшли щирі слова вдячності одвічним «хранителям мудрості і знань».

Олександр Шустерук