Підготовка до партнерської перевірки ВАО АЕС

14 квітня на Хмельницькій АЕС розпочала роботу група експертів Регіонального центру Всесвітньої асоціації операторів, які експлуатують атомні  електростанції (ВАО АЕС). Це попередній візит в рамках підготов­ки до експлуатаційної партнерської перевір­ки­ Хмельницької АЕС, яка відбудеться у листопаді поточного року. За словами радника ВАО АЕС-МЦ Сергія Фаллера, протягом­ поточного року заплановано здійснити шість експлуатаційних партнерських переві­рок на АЕС Фінляндії, Росії, Чехії, Ірану та України.

В рамках зустрічі з експертами, гене­раль­ний директор ВП ХАЕС Микола Панащен­ко ознайомив присутніх із основними показниками роботи атомної станції та акцентував увагу на основних заходах із підвищення безпеки. Зокрема, за період експлуатації, на Хмельницькій АЕС було впрова­джено 811 проектів з підвищення безпеки енергоблоків та загальностанційних об’єктів.

Міжнародні експерти, в свою чергу, ознайом­или персонал ХАЕС, який плану­ється задіяти в партнерській перевірці із методологією її проведення та обговорили ряд організаційних питань.

В рамках візиту, експерти ВАО АЕС планують оглянути основні об’єкти атомної станції, спостерігатимуть за виконанням ремонтних робіт на ХАЕС та тренуваннями оперативного персоналу на повномаштабному тренажері блочного щита управління в навчально-тренувальному центрі.

Візит міжнародних експертів ВАО АЕС  триватиме до 17 квітня поточного року.

Фото Олександра Шустерука