Співпраця заради перемоги

ГО «Нетішинська самооборона» вже понад півроку опікується нетішинськими військовими, які перебувають в зоні АТО, наразі їх понад 100. Регулярно проводиться закупівля всього необхідного для наших захисників.

Співпраця ГО «Нетішинська самооборона»  з колективами ХАЕС розпочалася недавно, так вже другий місяць поспіль активісти колективів енергоремонтного підрозділу (ЕРП)  та  турбінного цеху (ТЦ) збирають та передають фінансову допомогу для нетішинських військових. У січні до них долучились  колективи реакторного цеху (РЦ) та цеху налагодження та випробування устаткування (ЦНВУ). А  з колективом  Хмельницького відділення ВП «Складське господарство» ДП «НАЕК «Енергоатом» співпраця триває понад 5 місяців, за цей час господарство зібрало понад 50 тис гривень.

Всі звіти з фото та чеками придбаної військової амуніції та іншими витратами передаються відповідальним особам в цехи та підрозділи для ознайомлення трудових колективів.

Зокрема, 14 січня представники трудового колективу  РЦ Віталій Лисенко та Вадим Омельчук передали  3600 гривень.

 Ці кошти були витрачені на закупівлю військової амуніції: на 2982 грн придбана форма гортекс - 19 курток та 12 штанів, 345 грн витрачено на 14 утеплювачів, на 350 грн придбана пара зимових німецьких берців.

16 січня представник ЕРП  Дмитро Міщенко передав 5625 гривень.

Ці кошти були використані наступним чином: 4389 грн – на оплату  пального для заправки буса (258 літрів солярки),  яким Самооборона вчергове  доставляла 16-18 січня допомогу в зону АТО; 1492 грн – для придбання парки, штанів Бундес та однієї пари зимових берців для першого військового з 4 хвилі мобілі­зації.

21 січня представник ТЦ ХАЕС Костянтин Бичков  передав 10 000  грн. З грудневої допомоги цеху залишалося 649 гривень. 

Ці кошти були використані: 8000 грн - на оплату доставки Укрзалізницею вагону лісу для перекриття бліндажів 128-ій бригаді під Дебальцево, 2334 грн - придбані  10 пар зимових берців (Польща), 466 грн - на придбання 10 балаклав.

21 січня грудня колектив Хмельницького від­ді­лення ВП «Складське господарство» ДП «НАЕК «Енергоатом» передав кошти в розмірі 4060 гривень. 

Ці кошти були використані на придбання 12 комплектів нової італійської форми (куртка, штани та кепка) загальною вартістю 4194 гривень.

24 січня колектив ЦНВУ ХАЕС передав 1300 грн. Кошти були використані на придбання 3 зимових німецьких спальників загальною вар­тістю 1350 гривень. 

 Щиро дякуємо працівникам ХАЕС, які долучилися до збору коштів на потреби нетішинських військових. Сподіваємося, що ми будемо співпрацювати й надалі, а також налагоджувати співпрацю з іншими цехами та підрозділами ХАЕС.

Наразі,  готівкові кошти та кошти, які надходять на рахунки організації, будуть витрачатися на спорядження та амуніцію для військових, які з 20 січня вже  потрапили під нову хвилю мобілі­зації – військова форма, берці, спальники, каремати, бушлати, рукавиці, балаклави тощо.

Бажаючі допомогти, можуть перераховувати кошти на картку Приватбанку 6762 4620 8746 8762,  Камозін Юрій Миколайович.

Для активістів інших цехів та підрозділів ХАЕС, готових долучитися до волонтерської роботи,  тел. для довідок 098 2256081 Юрій.

Іван Коваль,

голова ГО «Нетішинська Самооборона»