Спiвпраця заради перемоги

ГО «Нетішинська самооборона» вже понад 8 місяців опікується нетішинськими військовими, які перебувають в зоні АТО, яких нара­зі понад 100. Зараз триває четверта хвиля мобілізації і нові мобілізовані звертаються до нас майже кожен день за допомогою. На жаль, армія не забезпечує всім необхідним нових мобілізованих, тому ми намагаємось надати їм необхідне. Наразі основні кошти витрачаються на військове споря­дження – берці, військову форму, спальники, утеплювачі, шкарпетки, рюкзаки, термобілизну, чоботи тощо.

Співпраця ГО «Нетішинська самооборона»  з  трудовими колекти­ва­ми ХАЕС продовжується вже тре­тій місяць поспіль. Активісти колективів енергоремонтного підрозділу (ЕРП), турбінного та реакторного цехів (ТЦ і РЦ) та цеху налагодження та ви­пробування устаткування (ЦНВУ) збирають та передають фінансову допомогу для нетішинських військових. У лютому до них долучилися й колективи навчально-тренуваль­ного цеху (НТЦ) і цеху теплової автоматики та вимі­рювань (ЦТАВ).

Також ми співпрацюємо вже понад 6 місяців  з колективом  Хмельницького відділення ВП «Складське господарство» ДП «НАЕК «Енергоатом».

Наразі у цих підрозділах налаго­джений добровільний щомісячний збір коштів одразу після зар­плати.

Всі звіти з фото та чеками придбаної військової амуніції та іншими витратами передаються відповідальним особам в цехи та підроз­діли для ознайомлення трудових колективів.

Трудовий колектив ЕРП передав­ ГО «Нетішинська самооборона»  1988  грн. на потреби військових. На ці кошти, а саме 2007,78 грн  були придбані 218 упаковок (по 72 штуки) дитячих вологих серветок для наших військових в зоні АТО для використання в тих місцях, де немає води.

Трудовий колектив  РЦ  передав 6250 грн. Ці кошти були витрачені на закупівлю такої військової аму­ніції: 4140 грн на 6 пар зимових берців; 1765 грн на 7 пар зимових пінкових чобіт та 2 пари зимових тактичних рукавиць; 400 грн на 4 пари зимових військових рукавиць, всього 6305 грн.

Трудовий колектив  ЦНВУ  передав 740 грн. Ці кошти були витрачені на закупівлю такої військової амуніції: на 750 грн придбано на OLX 5 нових військових плащ-палаток армії Польщі; 49 грн витрачено на доставку посилки Новою поштою.

Трудовий колектив  ЦТАВ  передав 11440 грн. Ці кошти були витрачені на закупівлю: 4 зимових спа­льників - 2232 грн; 12 військових рюкзаків - 4032 грн; 20 балаклав -1140 грн; на придбання 39 пар рукавиць зимових - 1064 грн; 6 пар зимових гумових чобіт -1160 грн; 2 пар термобілизни, 1 літньої форми, 40 пар бавовняних трусів - 2150 грн,- всього 11 778 грн.

Трудовий колектив НТЦ передав­ 4855 грн на потреби військових­. Ці гроші використані на придбання: 6 зимових військових костюмів (штани+куртка) - 4950 грн; 10 пар бавовняних трусів.

Трудовий колектив  ВП «Склад­ське господарство»  передав  2690 грн. На них придбані 5 акумуляторних­ ліхтариків та  4 зимових спальники.

Турбіністи  передали 12 000 грн. Кошти були витрачені на прид­бан­ня 13 пар берців; 19 кофт флісових           (утеплювачів); 103 термофутболок, 13 підштаників, 13 термокофт; 45 кофт спідніх; 22 пар військових зимових шкарпеток,- всього 12 567 грн.

27 лютого дев’ятий раз Самооборона відправила бус з 2 тоннами допомоги в зону АТО. Бус  завантажили під самий дах – персональні посилки, теплі речі, продукти,  військове спорядження, речі для біженців. Окремо кожному бійцю, який зараз перебуває в зоні АТО, була спакована персонально велика коробка з солодощами, продуктами, теплими шкарпетками, домашньою випічкою, малюнками, подарунками від дітей тощо. Після обіду волонтери вирушили на північ Донецької та Луганської областей.  2 березня наші волонтери  вже повернулися зі Сходу, доставивши усі передачі нетішинцям в зоні АТО.

Щиро дякуємо працівникам ХАЕС, які долучилися до збору кош­тів на потреби нетішинських війсь­кових. Сподіваємося, що ми будемо співпрацювати й надалі, а також налагоджувати співпрацю  з іншими цехами та підрозділами ХАЕС.

Активістів інших цехів та підроз­ділів ХАЕС, готових долучитися до волонтерської роботи, просимо теле­фонувати за номером: 098 2256081, Юрій (ЦТАВ).                  

  Іван Коваль,

 голова ГО «Нетішинська

Самооборона»