Фотомитці про Україну

В галерії АРТ-Пласт відкрито фотовиставку «Панорама рідної країни». Фотомитці з різних куточків нашої держави представили по дві-три роботи, що поглядом фотооб’єктива об’єктивно доводять – Україна гарна і фантастично приваблива країна. Киянин Сергій Глухоман відобразив  «Львівські мотиви», а чернігівець Роман Віленський вгледів красу київського «Майдану Незалежності». Представник з сусідньої країни мінчанин Віталій Ракович вихопив своєрідний момент з життя «Собору святого Віта». Надзвичайно цікавий фотомалюнок донетчанина Євгена Фесенка, який помітив красу і трагічність «Териконів Донбасу».

Щодо зразків найцікавіших місць і природи, то їх на виставці представлено у різних стилістиках і ракурсах. Харків’янин Володимир Оглоблін скупою монохромною палітрою зафіксував просування «Ріки, що визначає свій шлях». Будемо відвертими, чорно-біла фотографія цього та інших митців нічим не поступається у зображувальній майстерності кольоровим знімкам. Взяти, приміром, «Кола на снігу» ялтинця Володимира Дмитренка.  Колір, однак, гарно грає у таких  фотополотнах, як «Схід сонця» ще одного ялтинця Георгія Космача, тернополянина Леоніда Тіта «Українські Карпати», іванофранківця Романа Михайлюка «Мангуп 540».

Всього на виставці представлені фотороботи майстрів з 17 міст України та Білорусії. Отже це фотохудожники  з Червонограда, Севастополя, Сум, Мінська, Солоницівки, Рівного, Донецька, Ялти, Херсона, Бахчисарая, Львова, Чернігова, Харкова, Івано-Франківська, Тернополя, Києва і Бердичева. Багато хто впізнає свої рідні місця, або ті заповідні куточки країни, які бачив на свої очі, але не в таких кольорах і в іншу пору року.

Віктор Гусаров

Фото автора