Хмельницька АЕС пiд надiйною охороною

Згідно з планом бойової та спеціальної підготовки, а також з відповідним розпорядженням командувача Національної гвардії України, з 6 липня поточного року у військах НГУ розпочато літній період навчання.

Комплексні заняття, направлені на підвищення заходів  фізичної безпеки, було здійснено і на базі військової частини з охорони Хмельницької АЕС. Військова частина 3043 виконує функції охорони та оборони стратегічного об’єк­та, а також­ пропускного та внутріоб’єктового режиму­. Протягом тижня особовий склад військової частини з охорони Хмельницької АЕС відпрацьовував виконання стратегічно важливих завдань, пов’язаних­  з підвищенням бойової готовності. Були відпрацьовані питання опові­щення, екстреного збору особового складу, озброєння, екіпіровки. Здійснено перевірку знань групами бойових розрахунків та функціональних обов’язків за призначенням.

Навчання проводилися спільно із представниками служби фізичного захисту ВП ХАЕС, Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України в Нетішині.  Залучалась бойова та спеціальна техніка, здійснювалось оповіщення відповідних служб  регіону. Командир військової частини з охорони Хмельницької АЕС Павло Босий відзначив зібраність військовослужбовців, високу дисципліну, а також злагоджені дії представників управління частини, командирів під­розділів та особового складу. Під час навчань, особливо важливим і затребуваним був досвід військовослужбовців, які брали участь у проведенні антитерористичної операції на сході країни. 

Військовослужбовці, які охороняють Хмельницьку АЕС, усвідомлюють важливість свого призначення, спрямовуючи зусилля на вдосконалення військової майстерності та підвищення ефективності системи фізичного захисту об’єкта.