І осінь ваша  буде теплою…

Осінь… Як пора року і як етап життя. І як добре та приємно, коли вона тепла, ситна, пахне медовими яблуками та радує око багатим урожаєм в коморах. Майже усе зроблено-перероблено, можна розслабитись та відпочити. А відпочинок буває різним…

Непрацюючі пенсіонери ХАЕС (на обліку в профспілковій організації пенсіонерів перебуває 720  членів профспілки) на своїх зборах одностайно вирішили: їдемо в Карпати! Минулорічна поїздка в готельний комплекс «Десятка» під Говерлою настільки всім сподобалась, що такі «вилазки» було запропоновано проводити щорічно.

Виїхали 19 жовтня, в п`ятницю, рано-вранці, ще затемна. Дорога неблизька, а так багато хочеться встигнути побачити. Через Тернопіль (з зупинками біля магазину та на сніданок) в обідню пору добрались до відпочинково-оздоровчого комплексу «Петрос», що в селі Татарів за Яремчею. Розмістились у зручних номерах, що пахли деревом, пообідали хто в колибі, хто своїми харчами, та вирушили до Женецького водоспаду. Півтора кілометаи ходу – і ось він, водоспад Гук (така його друга назва). Намилувались, нафотографувались. Двоє відчайдухів в ньому навіть викупались.

Програма другого дня – село Яблуниця, в якій «п`яні гуцули перевернули хату догори дригом», відвідування славнозвісного курорту Буковель, підйом та спуск  канатною дорогою, оглядини карпатських краєвидів та Буковельських красот. Далі – Яблунецький перевал, смакування страв міс­цевої кухні (банош, грибна юшка, глінтвейн), сувенірний базар. Одну годину часу виділили навіть для походу в ліс за грибами. Білих грибів нікому не повезло знайти, але усіляких інших у складчину назбирали  повний кошик та ще трішки. А увечері на зеленому лужку за великим столом всі зібрались на шашлики. Які ж вони були смачні! Язика можна було проковтнути.

Зранку 21-го пішли прощатись з селом Татарів. Гарне село, працьовиті  та привітні люди. Але… треба їхати. В Яремчі зупинились на 2 години, щоб усі все встигли: погуляти містом, відвідати місцеві базари, прикупити додому гостинців (бринзи, грибів, сувенірів).

Після повернення в Нетішин прощались ненадовго – 2 жовтня з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку в дискозалі Палацу культури всі зустрілись на вечорі відпочинку «Роки людині до лиця…». Вечір відбувся завдяки спільним зусиллям комісії профкому по роботі з дітьми та шефській роботі, колективу Палацу культури, організації ветеранів міста та хору «Журавка». Ошатна зала, духовий оркестр, сервіровані столи, привітна ведуча та гостинні господарі, юні учасники вокально-фольклорної студії «Роксолана» - усе разом створювало атмосферу хорошого настрою та позитиву. Кілька годин приємного спілкування з прекрасним та одне з одним – і життя не тільки здається, але і стає кращим. Вечір вдався.