Пам’ятаю, як серпневого дня 1984 року ми з Любов’ю Абрамівною Троценко одним транспортом їхали на затвердження в м. Хмельницький - вона на посаду директора другої школи, а я - інспектора шкіл  Славутського районного відділу освіти. Любов Абрамівна запрошувала мене на посаду заступника директора з виховної роботи. Історію школи пам’ятаю добре, бо був зональним інспектором обох нетішинських шкіл і знав все про їх діяльність. А працюючи з 1988 року органі­затором позакласної і позашкільної роботи, згодом заступником директора з іноземних мов, головою профкому сш №2, брав безпосередню участь в творенні історії школи. Зокрема посадив з випускниками школи алею берізок. А одна берізка є особливою, бо посаджена була мною і відмінницею навчання Оксаною Козак перед входом в школу з правої сторони. З випускниками школи побував у тодішньому Ленінграді (нині Санкт-Петербург). А яким урочистим був прийом старшо­класників в комсомол у Славутському музеї! Хочеться згадати педагогів, чиїми іменами гордиться школа. Зокрема першого директора закладу Л.А.Троценко і її послідовника С.А.Балаяна, нині заслуженого працівника фізкультури і спорту.

 Славу школи несли вчителі: З.В.Сергушова, В.Т.Рогальська, В.Я.Савчук, О.С.Меркотан, К.І.Колісніченко, М.Г.Якубович, В.В.Березька, М.В.Матвійчук, В.В.Романова, В.Л.Кравчук, Є.В.Смолій, В.В.Мацюк, М.В.Гук, О.І.Данилюк, В.О.Гіпс, А.І.Стасюк, С.Г.Пенчук, Н.Ф.Козак, М.М.Марчук, С.С.Юдіна, К.Д.Крива, Л.Г.Григорьєва, М.Б.Соломонов, Т.В.Савостіна, В.М.Овсяннікова, Н.М.Кухарчук, М.А.Моцик, В.В.Гіжицька, Г.С.Теслюк, К.В.Гаврилюк, М.В.Сітковський, В.Ф.Клюс, О.О.Лохвицька, І.О.Яніцький, С.М.Кузьменко, А.А.Савич, С.Ф.Жигадло, В.Г.Васильчук, Л.Д.Котик, Г.М.Коваленко, Н.С.Тартачна, С.В.Кондратюк, Т.В.Корнієць, Н.А. Токман, В.М.Мисько, Т.А.Ткачук, В.А.Оліфірук, Т.П.Гундер, С.П.Гаврилюк, Н.В.Хвалько, О.В.Стоянівська, І.В.Олійник, О.В.Янчук, Н.Ю.Поліщук, О.С.Оскома, Н.М.Гладишева, Л.І.Касянчук, Н.С.Сподобаєва та багато інших, які вписали славну сторінку у 25-річчя школи. Сьогодні друга школа - це 88 вчителів і вихователів, 790 учнів. Останнім часом школу очолює енергійний керівник, досвідчений педагог, знана людина в освіті Василь Миколайович Мисько. В нинішньому навчальному році школа працює над проблемою: «Особистісно-орієнтоване навчання та виховання як спосіб адаптації учня-громадянина в умовах соціалізації». В школі працює 3 відмінника освіти України, 9 старших вчителів, 2 вчителя-методиста. За роки функціонування закладу підготовлено 3725 учнів, з них 87 учнів отримали золоті медалі, а 61 - срібні. Школа гордится своїми вихованцями. Дует «Квітка Поділля» (керівник Н.Ю.Поліщук) став переможцем обласного конкурсу серед учнівських колективів, а команда «Зюрн» - обласного конкурсу команд юних рятівників (керівник І.В.Олійник). Радують школу і такі особистості як Олена Підгородецька, Яна Мороз, Людмила Озімковська, Ольга Даценко, Ксенія Басько, Вероніка Кучерова, Юлія Ковальчук, Катерина Теслюк, Аліна Майданчук, Микола Панасюк, Олександр Мазярко, Віктор Терпелюк, Наталія Мельник, Катерина Товстюк, Ярослава Лишень, Тетяна Гаврилюк, Вікторія Ковба, Діна Пащук, Наталія Скурідіна, Тарас Люльчук, Марія Чевелюк, Юлія Горохова, Владислава Бердаль, Віталій Караєв, Ольга Мартинюк, Катерина Жигадло та багато інших. Вони є переможцями міських та обласних к         онкурсів, олімпіад, змагань і             оглядів.

Поруч з директором трудяться  чудові помічники - технологи виробництва, як в молодшій, так і в середній та старшій ланках навчання.

Друга школа - це храм науки, віри, надії і любові. Сьогодні у другої школи міста ювілей. Зичу колегам плідної творчої праці, здоров’я, добра, сімейного благополуччя, нових професійних здобутків, миру, оптимізму на краще майбутнє, радості у кожному прожитому дні.

З ювілеєм, школо № 2!

Петро Шелепало,

колишній організатор позакласної та позашкільної роботи СШ№2