Кадрові питання вирішені – попереду плідна робота

Відбулись перша та  друга (позачергова) сесії Нетішинської міської ради VIII скликання.

Зокрема на першій сесії голова Нетішинської міської територіальної виборчої комісії Шепетівського району Хмельницької області Любов Оцабрика поінформувала про результати виборів депутатів Нетішинської міської ради 25 жовтня 2020 року та визнання їхніх повноважень.

Текст присяги депутата міської ради зачитав найстарший депутат Нетішинської міської ради VIII скликання Микола Панащенко. Під її тестом поставили підписи 26 новообраних депутатів, серед яких  третина - працівники Хмельницької АЕС, Енергоатома, профспілкової організації ХАЕС: Богдан Шмигельський, Олександр Шелест, Денис Красовський («Слуга народу»); Світлана Абрамів («ЄС»); Вадим Омельчук («Самопоміч»); Микола Панащенко («За майбутнє»); Олександр Марчук («Свобода»); Віталій Сидорук, Анатолій Олійник («Воля»).

Присягу склав Нетішинський міський голова Олександр Супрунюк.

Під час другої сесії міськради вирішувались кадрові питання, зміни до регламенту, утворення постійних депутатських комісій, обрання  голів комісій тощо.

Перед розглядом порядку денного було оголошено про створення 2-х депутатських фракцій: «Самопоміч» - голова Наталія Коваль та «Слуга народу» - голова Богдан Шмигельський.

Рішенням міської ради на території Нетішинської міської територіальної громади утворено Старокривинський старостинський округ з центром у с. Старий Кривин, що складається з сіл Старий Кривин та Новий Кривин. Затверджено Положення про старосту.

Процес обрання секретаря міської ради проходив шляхом таємного голосування, як зазначено у Регламенті міської ради. Попередньо депутати проголосували за створення лічильної комісії у складі Олега Петрука («Європейська солідарність»), Вікторії Гаврилюк та Віталія Сидорука («Воля»). У голосуванні брали участь 26 депутатів і міський голова, за Івана Романюка проголосували 22 депутати. Він обраний секретарем Нетішинськоїх міської ради VIII cкликання.

Після обговорення кандидатур, рішенням міської ради затверджено на посаду першого заступника міського голови Олену Хоменко, на посаду заступників міського голови - Василя Миська та Оксану Лашишеву, на посаду керуючого справами виконкому - Любов Оцабрику.

Рішенням міської ради утворено виконавчий комітет Нетішинської міської VIII скликання. До його складу ввійшли: міський голова Олександр Супрунюк, секретар міської ради Іван Романюк , перший заступник міського голови Олена Хоменко,  заступники міського голови Василь Мисько та Оксана Латишева,  керуюча справами виконкому Любов Оцабрика,  староста сіл Старий Кривин і Новий Кривин Світлана Ясенчук,  директор Нетішинського КПНЗ Будинку дитячої творчості Оксана Борковська, радник генерального директора ВП ХАЕС Сергій Количев,   заступник директора КП НМР «Благоустрій», голова ГО «Нетішинське міське об’єднання воїнів АТО» Віктор Лелях, водій ТЦ ВП ХАЕС Юрій Максимчук,  заступник генерального директора ВП ХАЕС з капітального будівництва Олег Рахлінський,  лікар-хірург КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин» Андрій Садовець, вчитель Нетішинської зош І-ІІІ ступенів №1 Борис Шевчук та  заступник директора ВП ХАЕС з економіки та фінансів Альвіна Шестак.

У міській раді VIII скликання діятиме три постійні депутатські комісії. Рішенням міської ради затверджено Положення про постійні комісії та їхні склади, обрано голів. Так, Ольга Бобіна («Батьківщина») очолив постійну комісію міської ради з питань гуманітарної сфери, регламенту, депутатської діяльності, законності, правопорядку, антикорупційної діяльності; Микола Панащенко («За майбутнє») очолив комісію з питань планування бюджету, фінансів, розвитку підприємництва, соціально-економічного напрямку, інвестицій, регуляторної політики, комунального майна та комунального господарства; Олег Петрук («ЄС») очолив комісію з питань містобудування, архітектури, будівництва, благоустрою, регулювання земельних відносин та екології.

На сесії затверджено положення про помічника-консультанта депутата міської ради VIII скликання та затверджено опис його посвідчення.

За повідомленням відділу з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради

 

НОВІ ЛЮДИ – СВІЖІ ІДЕЇ

Майже на дві третини оновилася нинішня, восьма каденція депутатського корпусу Нетішинської міської ради. Третина із місцевих обранців – працівники найбільшого бюджетоутворюючого підприємства регіону - Хмельницької АЕС.

Перший день нинішньої зими став другим (позачерговим) робочим засіданням для представників семи політичних сил, які разом склали нову депутатську команду Нетішинської об’єднаної територіальної громади. Режим роботи сесії восьмого скликання мав, насамперед, організаційний характер, адже того дня обиралися секретар міської ради, заступники очільника Нетішина, інші посадові особи. Було сформовано і три постійні депутатські комісії та утворено дві депутатські фракції.

Про це, власне, і мав розмову із нетішинськими журналістами міський голова Олександр Супрунюк. На прес-конференції він озвучив про реалізацію поточних завдань та плани на наступний рік, окреслив проблеми та перспективи розвитку громади та представив оновлену команду Нетішинського виконавчого комітету та депутатського корпусу, які й покликані вирішувати низку поставлених питань.

            У ході прес-конференції міський голова Олександр Супрунюк зупинився на досягненнях та здобутках нинішнього року. Незважаючи на пандемію, в Нетішині виконано левову частку робіт із облаштування парків відпочинку і розваг за Палацом культури «Енергетик» та міською радою, а ще в сосновому масиві за гуртожитком №220 (як називають його місцеві жителі). Законодавчі та виконавчі гілки влади працюватимуть над завершенням облаштування парків та реконструкцією мосту через Горинь і мають надію втілити усе це ще до кінця 2020 року.

Також Нетішин – одне із небагатьох міст області, де функціонує діагностична ПЛР-лабораторія на базі місцевої медико-санітарної частини. За словами очільника міста, в наступному році також буде докладено максимум зусиль, аби покращувати роботу медичних установ, до нагальних завдань входять закупка нового апарату ШВЛ екстра-класу та установка кисневої станції. Олександр Олексійович зауважив, що сьогодні, завдячуючи ХАЕС, вирішується низка проблемних питань по безперебійному функціонуванню відділень, що лікують хворих на COVID-19. В планах влади міста - відкрити ще два так звані центри здоров’я в садибній забудові та в Кривині, а також кардинально змінити підхід до фінансування місцевої медицини.

Болючим питанням для міста є і сортування та переробка сміття. В цьому напрямку була низка напрацювань у минулому та поточному роках, проте епідемія «заморозила» їх. Недосконалість законодавства та велика фінансова складова утилізаційних проектів поки що не дають змоги місту повністю вирішити ці проблеми. В кінцевому результаті лишається нині діюче сміттєзвалище та екологічна свідомість мешканців, які самі повинні подбати про утилізацію таких відходів як пластик, скло, папір, біологічні відходи та інше, здавши їх на вторинну переробку (що за копійки, а що – взагалі безкоштовно).

В планах –  завершення капітального ремонту Будинку дитячої творчості,  відкриття нового собачого притулку, який наразі «Благоустрій» передав на баланс комунальному підприємству «Комфорт». Одним словом, окреслено три напрямки та стратегії їх розвитку, які потребують постійної роботи: медицина, житлово-комунальна сфера та соціальна інфраструктура.

Нетішинський міський голова наголосив, що до кінця цього року треба плідно попрацювати і провести ще три пленарні засідання. А на завершення прес-конференції привітав волонтерів та місцевих самоврядуванців, які відзначать свої професійні свята в перший тиждень грудня.

Тетяна Степанюк