Днями у гідротехнічному цеху відбувся конкурс професійної майстерності серед монтажників санітарно-технічних систем і устаткування, в якому взяли участь п’ять працівників.

Оцінка теоретичних знань конкурсантів проводилась на основі письмових відповідей на низку запитань, які були відображені в білетах. Основний акцент робився на такі сфери виробничої діяльності, як охорона праці, пожежна безпека, технічна експлуатація. Найкращі результати у першому етапі конкурсу продемонстрував Віктор Столярчук. Конкурсна комісія також схвально оцінила теоретичну підготовку Андрія Шкоденка та Ігоря Левика.

Практична частина конкурсу складалась із трьох етапів. Спочатку треба було графічно відобразити фланця. Із цим завданням успішно справились всі конкурсанти. Комісія колегіально обговорила всі допущені огріхи і визначила кращі ескізи.

У виробничій практиці працівникам гідротехнічного цеху часто доводиться обслуговувати муфтові вентилі. Саме на них конкурсанти демонстрували свої професійні якості. А фіналом стало нарізання різьби.

- Конкурси професійної майстерності,- розповідає заступник начальника гідротехнічного цеху по роботі з персоналом Юрій Шевчук,- мають велике значення для підвищення професійної майстерності. Попередньо їх учасники ретельно вивчають теорію, відпрацьовують технологічні навики. Перемога у таких конкурсах засвідчує високий професіоналізм і дає можливість згодом піднести класність спеціаліста. Переконаний, що наш конкурс вдалося організувати на високому рівні.

На основі робочих протоколів конкурсна комісія підбила результати. Найбільшу суму балів – 551- набрав Віктор Столярчук. Другий результат у Андрія Шкоденка, третім став Ігор Левик. Було також оцінено практичні навики Сергія Тернового, який у практичній частині конкурсу посів друге місце. Хоча до числа переможців трохи не дотягнув Віктор Шпарук, але він також показав хорошу професійну підготовку.

Начальник гідротехнічного цеху Віктор Турицький переможцям вручив Почесні грамоти. Вони також одержать грошові премії.

Олександр Шустерук

№31, 2009