Визначено переможців конкурсу наукових робіт серед молодих працівників

27 лютого цього року на Хмельницькій АЕС було проведено І етап конкурсу наукових робіт серед молодих працівників підприємства. Конкурс проводився за підтримки Ради Організації молоді первинної профспілкової організації ВП ХАЕС.

Для  молоді ХАЕС це вже 10 ювілейний захід, і всьоме поспіль переможці конкурсу мають змогу представити свої роботи у ДП «НАЕК «Енергоатом» та позмагатись з учасниками з інших відокремлених підрозділів. У 2009 році саме представники Хмельницької АЕС започаткували традицію щорічних конкурсів наукових робіт серед молодих працівників компанії, представивши найчисельнішу делегацію та завоювавши перше місце серед представлених робіт з виробничої тематики.

Цьогоріч, за словами заступника головного інженера ВП ХАЕС з підготовки персоналу Володимира Ісупова, конкурс був всеохоплюючим та наймасовішим. В конкурсі взяли участь 23 працівники станції, презентувавши роботи, що здивували членів журі широтою тематики щодо аспектів діяльності ХАЕС: від біомеліорації до інформа­ційних технологій. «Ми побачили життя станції через сприйняття молодих, перспективних працівників», - зазначив Володимир Ісупов.

Критерії оцінки робіт озвучив член комісії, заступник начальника енергоремонтного підрозділу Дмитро Міщенко. Серед основних вимог - новиз­на, особиста участь автора, ступінь практичної реалізації, переваги від впровадження розробки.

Традиційно, найбільша кіль­кість (шістнадцять учас­ни­ків) змагались у вироб­ничому напрямку. Серед значної кіль­кості широкопланових робіт журі було нелегко визначити кращих. Переможцем став представник енергоремонтного підроз­ділу Роман Мельничук з робот­ою «Перспективи розробки і практичного застосування технологій з використанням напівавтоматичного зварювання». Проте навіть ті, хто не увійшов до  трійки призерів, на думку журі, виявилися гідними високих відзнак.

Серед шести робіт со­­ці­­ального напрямку най­кращою визнана робота психоло­га навчально-тренувального центру Сергія Кухарука: «Перспективи розвитку системи підготовки керівників ВП ХАЕС». Сергій  не вперше представлятиме Хмельницьку АЕС на конкурсі у ДП «НАЕК «Енергоатом», і сподівається на  гідний результат.

Кращою роботою з профспілкової тематики стала доповідь: «Молодь і профспілки» Віолети Шминдрук, представниці енергоремонтного підрозділу.

Голова молодіжної організації Леонід Волков відзначив підтримку адміністрації Хмельницької АЕС, яка завжди сприяє розвитку наукового потенціалу серед працівників підприємства. Як і у попередні роки, впроваджуватиметься практика друку найцікавіших робіт у наукових виданнях країни, переможці та учасники запрошуватимуться до участі у різноманітних галузевих конкурсах наукових робіт, що сприятиме подальшому професійному росту молодих енергетиків.

Фото Олександра Шустерука