Всім миром підтримаємо армію

 ГО «Нетішинська Самообо­рона» розпочала акцію «ПІДТРИМАЄМО  СВОЮ  АРМІЮ. ВРЯТУЄМО КРАЇНУ» 19 червня 2014 року.

Спільними зусиллями ми зібрали та відправили за цей час на схід країни більше 10-ти тонн продуктів харчування, засобів особистої гігієни та речей.

Перший раз Самооборона від­пра­вляла допомогу ще 29 червня, коли повний бус з  продуктами та військовим спорядженням вирушив прямо на схід. Кожному військовому, а на той час їх було всього 17 чоловік, була спакована персональна  велика коробка, в яку ми поклали продукти, речі та окремий ящик з військовою амуніцією. Також­ кожному солдату ми вклали в коробку дитячий малюнок або лист, іконку, хрестики та мо­литву­.

 З того часу нами  було відправлено на схід 5 автомобілів з продуктами, посилками та спорядженням. Кожен тиждень ми відправляємо передачі та посилки через «Нову пошту», або знайомими во­лон­те­рами­.

За цей проміжок часу, як мінімум, двом нетішинським  хлопцям ми врятували життя – одного врятував наш бронежилет, а другого врятувала кевларова каска.

Всього за цей період нами було зібрано 602 711  грн.  З них більше  350 тис. грн. надали допомоги звичайні містяни та небайдужі люди, 200 тис грн надала профспілкова організація ВП ХАЕС та біля 50 тис. грн. надали в якості допомоги різні підприємці міста.

Наші витрати на військове спорядження за 5 місяців склали - 742  732 грн.

В батальйон «Айдар» були придбані Самообороною та передані  2 автомобілі – УАЗ та Ниссан Терано. Також в якості допомоги військовим Самообороні були подаровані 2 автомобілі, які вже знаходяться також на Сході в батальйоні «Айдар»: Анатолій Коцюбинський надав ГАЗ-69 орієнтовною вартістю 35 тис. грн;  Сергій Костенко - автомобіль «Нива 2121» вартістю 22 тис. грн.

Наведемо невеликий перелік придбаної військової амуніції та спорядження:

36 кевларових касок – 110 000 грн;  6 приладів нічного бачення  - 130 000 грн; 34 бронежилети - 103 000 грн;  тепловізор – 90 000 грн; авто  УАЗ та Ниссан Терано - 54 000 грн; 2 далекоміри – 34 000 грн; 10 рацій – 25 000 грн; 67 комплектів форми Бундесвер   – 32 160 грн; 47 пар берців – 24 000 грн; 26 компектів зимової форми – 20 000 грн; 30 тактичних рюкзаків – 16 000 грн; 51 пара наколінників –15 000 грн; 46 пар тактичних окулярів –13 800 грн, тощо.

Допомога  від  громадян,   трудових  колективів  та підприємців  міста

Звичайно, насамперед, хочемо подякувати ВП «ХАЕС», а саме директору - М.С. Панащенку та голові профкому М.В.Гуку за надану від ХАЕС допомогу в розмірі 200 тис.грн. В такий складний для нашої країни час, керівництво містоутворюючого підприємства не залишилось байдужим та долучилось до надання благодійної допомоги нашим землякам, які зараз воюють на Сході.

Колектив працівників Хмельни­цького відділення ВП «Складське господарство» ДП «НАЕК «Енерго­атом» передав ГО «Нетішинська «Самооборона» кошти в розмірі – 26880 грн, на які ми придбали 9 кевларових італійських касок для  спецвзводу в/ч 3043 з охорони Хмельницької АЕС Національної гвардії України.

Нетішинська міська організація Товариства Червоного Хреста України передавала зібрану ними допомогу нашим військовим, а саме медикаменти та перев'язувальні матеріали, продукти, печиво, цукерки, шкарпетки, рушники, мило, зубна паста та інше.

Ми зібрали більше 25 великих коробок з  медикаментами, які кладуть в скриньки  люди в нетішинських аптеках, що долучились до акції зі збору допомоги військовим.

Допомогу в розмірі понад 145 тис. грн надав  підприємець В.С.Преподобний.

До збору коштів долучались  різноманітні організації і різні підприємства, наприклад нам передавали кошти лісники кривинського лісництва, профспілка працівників будинку інвалідів з Старого Кривина, організація байкерів «Енерджі», працівники відділу контролю металу ХАЕС, величезна кількість людей виявили небайдужість та допомагали нам протягом усіх 5 місяців. Серед благодійників були і звичайні мешканці міста, наприклад Наталія Баранова пожертвувала загальну суму в розмірі 6 тис. грн. Визначити ж зага­льну кількість нетішинців, які підтримали нашу організацію в зборі допомоги, просто неможливо­.

ГО «Нетішинська  Самооборона»  отримує  допомогу  з-за  кордону

Нам передали 2011$ (25600 грн) з Канади (представники української діаспори в Канаді - Яна Білик та Антоніна Кумка) на придбання приладу нічного бачення в баталь­йон «Айдар».

Влітку Яна (нетішинка, що зараз проживає в Канаді) вийшла на зв’язок з представниками ГО «Нетішинська самооборона» та почала цікавитись їхньою роботою та потребами армії. Після ознайомлення із звітами та чеками, після огляду фото та тривалого листування з одним із активістів Наталією Коваль, Яна звернулась до представників української діаспори в Канаді з проханням допомогти нашим хлопцям. Кошти були перераховані і прилад вже майже два місяці працює на передовій в ра­йоні м.Щастя.

Також нам передали в якості допомоги кевларові каски - 4 каски подарували з США, 2 каски з Франції, 1 каску з Великобританії.

Допомога медичними препаратами з Лондону надходить «Неті­шинській Самооборон» і від нашого­ іноземного волонтера Аліни Банді. За цей час вона передала «Само­обороні» 52 пакети кровозупинного препарату Celox, 10 аплікато­рів­ Celox, 2 Celox Gauze (кровозупинний бинт), 14  турникетів (САТ), 13 упаковок протиопікового препарату Burnshield та 5 ампул Sterowash (для промивання очей) орієнтовною вартістю біля 552 фунтів стерлингів та 513 доларів США.

«Нетішинська Самооборона» намагається забезпечити усіх нетішинських військових хоча б одним пакетом кровозупинного препарату Celox та турникетом САТ.

Щиро дякуємо Аліні, Яні, Антоніні та усім небайдужим іноземцям, які підтримають наших військових.

волонтери

За час проведення акції зі збору допомоги нетішинським військовим до нас приєдналися 7 волонтерів, це - Даша Іванова-Мосійчук , Валентина Ожегова, Інна Судак, Наталія Кордюк, Аліна Банді, Анато­лій Кирилюк, Валентина Кузьминчук. Ці люди працюють в штабі, збирають кошти у наметі (і не тільки) та допомагають пакувати посилки.

Також хочем згадати про дівчат, які допомагали нам у виготовленні сувенірів і пряників, які можна придбати у нас в наметі, це – Наталія Данченко, Наталія Лєбедева, Оксана Маркевич, Світ­лана Ільчук, окрема подяка Юлії Тивончук, власниці магазину «Шухлядка» за надані матеріали для сувенірів. Також окремо хочемо подякувати  Аллі Макарик, викладачу художньої школи м.Нетішин. Вона разом з друзями, іншими викладачами та учнями розмалювала сувенірні кулони та браслети, які теж можна придбати в наметі. Всі кошти, вилучені від продажу сувенірів, йдуть на потреби наших військових. Дякуємо фотографам Варварі та Віталію Шевчукам, які проводили акцію «Фото Патріота» і всі вилучені під час акції кошти передали нам.

Вже  майже  100  нетішинців

ГО «Нетішинська Самооборона» забезпечує амуніцією і споря­дженням та підтримує зв`язок вже з 89 мобілізованими нетішинцями (і мешканцями навколишніх сіл) та добровольцями у 22 частинах, а також зі спецвзводом ХАЕС (10 чоловік), які знаходяться на Сході країни, для яких ми і збираємо допомогу.

Нам продовжує постійно надходити допомога теплими речами від містян: зимові спальні мішки, зимові шапки, шкарпетки, светри, термобілизна, рукавиці, каремати, ліхтарі тощо.

Теплі речі, солодощі,передачі та подарунки можна приносити до
нашого штабу у кафе-бар «Шарм» («Залізяка», 2 поверх, вхід з вулиці) з 14:00 до 18:00 - кошиків в супермаркетах «Наш Край», «Фуршет» та «Пакко».

За попередньою домовленістю за тел. 0982256081 ми заберемо передачу у вас з дому.

          Іван Коваль,

 голова ГО «Нетішинська 

Самооборона»