В дошкільних та загальноосвітніх закладах міста проведено тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності

З метою профілактики травматизму невиробничого характеру, виховання поважного ставлення до безпеки, формування у підростаючого покоління світоглядних та етичних основ здорового способу­ життя, усвідомлення необхідності вироблення навичок з дотримання правил поведінки у надзвичайних ситуаціях, підняття рівня інформаційно-просвітницької роботи з питань забезпечення безпечної життєдіяльності у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах м.Нетішин з 14 по 18 жовтня 2013 року проходив Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності, під час якого відбувся ряд різнопланових заходів.

В рамках Тижня знань з основ безпеки життє­діяльності з учнями 5-10-х класів у всіх загально­освітніх закладах була проведена бесіда на тему «З вогнем не жартуй!». Під час заняття з правил безпеки життєдіяльності школярам роз’яс­ню­вали основні правила безпечного поводження з вогнем, електро- та газовими приладами, основ­ні правила поведінки під час зимового відпочинку поблизу водоймищ, під час подорожі до лісу, під час збирання грибів, при виникненні пожежі в квартирі, при виявленні розливу ртуті, при виявленні вибухонебезпечних предметів. Також розповіли учням про фактори небезпеки радіації та дії населення у випадку загрози виникнення радіаційної небезпеки. А продемонстрова­ний кількахвилинний навчальний фільм „Правила пове­дінки під час подорожі до лісу ” став яскравим підтвердженням того, якими невблаганними можуть бути наслідки людської недбалості у поводженні з вогнем. Рятувальники Держслужби з надзвичайних ситуацій сконцентрували їхню увагу на правила безпечної поведінки в побуті, особливо у весняно-літній пожежонебезпечний період  та показали як правильно користуватися вогнегасником у випадку виникнення пожежі. Зустріч була цікавою та пізнавальною.

Наприкінці зустрічі для кращого засвоєння інформації учням та вчителям було вручено листівки з питань безпеки життєдіяльності.

Однак на цьому пізнавальні покази фахівців не закінчились. На дитячому майданчику на дітей чекала бригада рятувальників з пожежними автомобілями. Усім дітлахам показали оснащення автомобілів та як його потрібно застосовувати. Як зізналися діти, тематичний захід їм дуже сподобався і вони запам’ятали для себе багато корисних правил безпечної поведінки.

Звичайно, і вдома, і у школі дітям щодня нагадують про правила безпеки. Але саме проведення Тижнів безпеки життєдіяльності є дієвою формою виховання підлітків, яка допомагає дітям правильно орієнтуватися у небезпеці та знаходити правильні рішення в разі виникнення надзвичайної ситуації.

Юлія Смитанюк, 

інспектор групи ОЗНС та ЗЦЗ 3 ДПРЗ