Наші в АТО

В антитерористичній операції на Сході беруть участь військовослужбовці з Нетішина

Нещодавно військовослужбовці військової частини 3043 Національної гвардії України, що дислокуються в м. Нетішин, почали здійснювати передислокацію на буремний схід в зону АТО для виконання свого конституційного обов’язку та службово-бойових завдань за призначенням.

«… Урочисто присягаю Українському народові завжди бути йому вірним та відданим, обороняти Україну, захищати її суверенітет, територіальну цілісність…!». Ці слова знає кожен громадянин України, який віддав частину свого життя служінню українському народові. Нещодавно військовослужбовці військової частини 3043 Національної гвардії України, що дислокуються в м. Нетішин, почали здійснювати передислокацію на буремний схід в зону АТО для виконання свого конституційного обов’язку та службово-бойових завдань за призначенням.

Скільки військовослужбовців відправились у зону АТО, які конкретно завдання поставлено перед ними, впродовж якого часу нестимуть службу наші хлопці і у яких населених пунктах – наразі дана інформація, як поінформував редакцію командир війської частини 3043 Павло Босий, не підлягає розголошенню, оскільки містить військову державну таємницю.

 Відомо, що в зоні АТО військовослужбовці з Нетішина перебувають уже впродовж  місяця. «Несуть службу на блок-постах, охороняють військові містечка, тобто беруть участь в АТО», - це все, що сказав «НВ» командир в/ч 3043. Також повідомив, що готується ротація військовослужбовців.

Тішить те, що хлопці наші живі і здорові. Павло Босий пообіцяв обов'язково повідомити про те, коли бійці повернуться додому. Можливо, тоді ми й зможемо зустрітись з ними, аби безпосередньо поспілкуватись з ними про їх участь в АТО.

До речі, як запевнив командир в/ч 3043, відрядження наших військових на Схід жодним чином не позначиться на якості охорони стратегічрного об'єкта, яким є ХАЕС. «Щодо охорони, пропускного режиму – все нормально», -  сказав П.Босий.

 Особовий склад військової частини щиро вдячний мешканцям міста за надану допомогу. «У цей неспокійний для держави час, доки триває антитерористична операція на Сході країни, багато небайдужих людей – представники органів державної влади, підприємці, прості громадяни – надають посильну матеріальну допомогу підрозділам Національної гвардії», - йдеться у повідомленні, що надійшло на адресу редакції.

Особливу вдячність особовий склад військової частини висловлює керівництву ВП ХАЕС, профспілковому комітету, СФЗ, ЗВВО, ЦТАВ та персоналу інших структурних підрозділів ядерної установки, волонтерським та громадським організаціям міст Нетішина і Славути, колишнім військовослужбовцям частини.  Загальна сума допомоги склала 65 тисяч 850 гривень.

Ольга Мороз (з використанням матеріалів інформцентру ХАЕС)