Конкурс молодих майстрів

Інженерний персонал енергоремонтного підрозділу виступив організатором конкурсу професійної майстерності серед молодих майстрів. Він складався з теоретичної та практичної           частин.

Під час визначення рівня теоретичних знань конкурсантам було за­пропоновано у екзаменаційних білетах дати відповідь на десять запитань, що стосувались таких­ виробничих на­­прямків діяльності, як пожежна безпека, охорона праці, нормативна документація, спеціальна технологія.

У ході другого етапу конкурсу професійної майстерності його учасники отримали завдання провести дефектацію різьбової втулки регулятора. Вони визначали дефекти, проводили їх опис та в технологічній карті вказували методи усунення.

- Ми вперше проводимо такий конкурс серед майстрів, - розпові­дає інженер-технолог оперативно-ремонтної служби енергоремонтного підрозділу Віталій Новіткевич, - раніше змагалися слюсарі, малярі тощо. Вважаємо, що майстрам також потрібно постійно підвищувати свою професійну майстерність, бо під час ремонтних кампаній оперативність і якість виконання ремонтних робіт у багатьох випадках залежить саме від їх фахової компетенції. Участь у конкурсі зголосились взяти чотири майстри – Юрій Бондарчук, Максим Сучок,  Григорій Федюк та Андрій Демчук. Вони хороші спеціалісти, часто залучаються до організації складних ремонтних операцій.

Після завершення двох етапів конкурсу його організатори  ретельно проаналізували відповіді на екзаменаційні білети. У першому етапі максимальну кількість балів – 80 – набрав Максим Сучок, який дав аргументовані відповіді на всі десять запитань. Другий результат – 71 бал – у Григорія Федюка. На третій позиції закріпився Андрій Демчук.

Коли прийшов час проводити практичну частину, серед учасників конкурсу панувала певна інтрига, бо ж кожному хотілось стати  переможцем. Приємним сюрпризом стала чергова перемога Максима Сучка, який і у другому турі набрав найбільшу кількість балів (на фото вгорі праворуч). Друге місце дісталось Григорію Федюку, третій результат у Андрія Демчука.

- Конкурсанти, які посіли призові місця, - коментує Віталій Новіткевич, - будуть нагоро­джені грошовими преміями. Майстер Максим Сучок, як переможець,  представлятиме нашу електростанцію на конкурсі професійної майстерності серед май­стрів АЕС України. Будемо наді­ятись на чергову перемогу­, бо спеці­аліст він грамотний, пос­тійно демон­струє високий профе­сіоналізм.

Перед проведенням конкурсу профе­сі­йної майстерності Максиму Сучку та Юрію Бондарчуку довелось допомагати колегам Південно-Ук­ра­їн­ської АЕС у ремонтній кампанії на другому енергоблоці. Тамтешні спе­ці­алісти задоволені якістю ремонтних робіт, які провів персонал енергоремонтного підрозділу ХАЕС.

Олександр Шустерук

Фото  автора  та  Віталія  Новіткевича