Кращі юні скелелази україни - нетішинці

У Всеукраїнських дитячо-юнацьких іграх «Юний альпініст», які нещодавно проводились на Житомирщині, взяли участь юні скелелази міста-супутника Хмельницької АЕС. Організатор змагань - Федерація альпінізму і скелелазіння України та Комітет з фізичного виховання та спорту Міні­стерства освіти і науки України.

У дитячо-юнацьких іграх змагалися кращі скелелази у двох вікових категоріях. П’ятірка нетішинських спортсменів представляла категорію молодших скелелазів 2001-2003 років народження.

В рамках змагань визначали найшвидших та найтехні­чніших скелелазів. Порадувала та приємно здивувала настав­ника команди Олександра Веремійчука, який працює в енергоремонтному підрозділі Хмельницької АЕС, юна спортсменка Аліна Ігнатеску, показавши найкращу швидкість. Другою у даній дисципліні була також вихованка нетішинської школи скелелазіння, вже більш досвідчена Катери­на Педько, яка була найкращою у «гірській техніці». Призеркою у даній дисципліні стала і Юлія Ігнатеску, яка посіла третю сходинку. Сестри близнята Аліна та Юлія Ігнатеску досить стрімко увірвалися до еліти юних альпіністів, ставши призерами в своїх перших офіційних змаганнях.

За підсумками двох етапів змагань Катерина Педько по­сіла перше місце, Аліна Ігна­теску стала другою.

Призерів Всеукраїнських дитячо-юнацьких ігор «Юний альпініст» нагороджено від­знаками та цінними подарунками, шість із яких дісталося спортсменкам із міста-супутника Хмельницької АЕС.