Мистецький п’єдестал знову підкорили нетішинці

У місті Очаків завершився п’ятий ювілейний Всеукраїнський відкритий фестиваль дитячої художньої творчості «Єдина родина». Організаторами заходу виступили Департамент освіти, науки та молоді Миколаївської облдержадміністрації та обласний будинок художньої творчості.

На  фестиваль завітали делегації з Київської, Сумської, Хмельницької та Миколаївської областей. Це вихованці загальноосвітніх, професійно-технічних та позашкільних навчальних закладів за напрямами художньої творчості поза­шкільної освіти віком від 6 до 21 року. Вони представляли хореографічні колективи народного, сучасного, естрадного та бального танцю,  вокальні ансамблі, оркестри народних інструментів, ансамблі народно-інструментального жанру.

Протягом тижня конкурсанти знаходились під прискіпливою увагою суддів фестивалю, а у перервах відвідували виставки, майстер-класи з образотворчого, декоративно-ужиткового мистецтва; хореографії, вокалу; розважались на дискотеках, брали участь у конкурсах, іграх, спортивних змаганнях.

Серед активних учасників ювілейного фестивалю «Єдина родина» були  представники Неті­шина і Шепетівки. Після напружених конкурсних етапів широкий загал прихильників фестивалю почув імена переможців. Перше місце дісталось солістці зразкового вокального ансамблю студії естрадної пісні «Вернісаж» Нетішинського позашкільного навчального закладу «Будинок дитячої творчості» Вікторії Олійник.

У номі­нації «бальна хореографія» третє  місце здобула солістка зразкового ансамблю бального танцю «Шарм» Оксана Федорчук.

- Ми заздалегідь знали, що за правилами фестивалю не передбачалось вручення гран-прі, - розповідає викладач Нетішинського позашкільного навчального закладу «Будинок дитячої творчості» Олена Челишева, - коли оголосили переможців, серед них не було Анастасії Завадської. Ми сильно захвилювались. Згодом виявилось, що судді вирішили створити певну інтригу, під кінець конкурсу оголосивши про присудження гран-прі саме нашій землячці. Анастасія варта такої нагороди. Нещодавно любителі вокального співу були свідками участі Анастасії у національному проекті «Голос країни». Вона разом із нетішинкою Анастасією Лисухою у складі дуету «АН-2» приємно здивували телеглядачів. Переконана, що нетішинці ще не раз підкорять мистецькі п’єдестали.

Гідно представила Хмельниччину у номінації «Декоративно-ужиткове мистецтво» вихованка зразкового художнього колективу «Чарівний бісер» Шепетівського центру дитячої та юнацької творчості Дар’я Шпак, виборовши перше місце.

Олександр Шустерук