Соборність – це сильна, єдина держава

Незалежність України не була нам подарована. За неї боролися, а часто віддавали, і по сьогоднішній день віддають, свої життя тисячі українців. Без їхньої боротьби, можливо, не було б і незалежної України.

Вперше за останні сімдесят років українці на цьогорічне Різдво так щиро  просили у Бога миру і спокою. На нашій землі гинуть люди. Різдвяні свята на Сході проходять під звуки градів і розривів снарядів. Але ми віримо, що все буде добре, тому що правда і Бог на нашій стороні. Сьогодні ми, українці, продовжуємо складати іспит на твердість духу, прагнення свободи. І саме зараз, в наш час, так доречні слова великого Тараса Шевченка:

Тихо плаче Україна  сльозами і кров’ю...

Кат будує своє «завтра» на горі людському...

Гірко плаче Україна, і тяжко ридає...

Своїх синів, що померли, сльозами вмиває...

Плаче ненька Україна....

Плаче кожна мати,

Та, що сина відпустила, волю здобувати.

Ми віримо, що Перемога прийде обов`язково. Разом ми переможемо!

Працівники бібліотек нашого міста проводять велику роботу щодо виховання патріотизму та громадянства дітей, молоді, жителів нашого міста. Постійно проводяться заходи різної тематики, оформляються книжкові виставки та тематичні полички.

В центральній міській бібліотеці пройшов захід «Моя Україна – подорож в історію», який об`єднав події соборності України та народо­знавство.

Ведуча заходу Наталія Ткачук, розповіла присутнім про тернистий шлях українців до незалежності, про цикл зимових свят, які святкували в січні.

На захід завітали ансамбль «Солов`їна пісня» (керівник Руслана Погорєлова). У виконанні Олександра Герасимчука  прозвучала обробка української народної пісні «Копав, копав криниченьку». Аня Перелигіна виконала пісню «Я маленька україночка». Присутні на заході з великим задоволенням слухали музичні композиції, колядки у виконанні Яни Перелигіної, Вікторії та Каті Сокол, Євгенії Оленич.

Алла Білик,

завідуюча відділом обслуговування ЦМБ