Президент "Енергоатома" вiдвiдав з робочим вiзитом Хмельницьку АЕС

26 грудня 2014 року з робочим візитом Хмельницьку АЕС відвідав президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський.

Під час візиту на Хмельницьку АЕС члени делегації  оглянули існуючі будівельні конструкції майданчиків 3-го та 4-го енергоблоків.

В рамках програми візиту проведено нараду щодо будівництва та обгрунтування безпеки проекту енергоблоків №3, 4 Хмельницької АЕС. Нарада відбулася під головуванням президента НАЕК «Енерго­атом» Юрія Недашковського за участі голови Державної інспекції з ядерного регулювання України Сергія Божка, представників Міні­стерства енергетики та вугільної промисловості України, Депар­таменту з інвестицій та перспек­тивного розвитку, керівництва Хмельницької АЕС, ВП «Атомпроектінжиніринг», ПАТ «Київський науко­во-дослідний та проектно-конструкторський інститут «Енергопроект».

Відкриваючи робочу нараду, Юрій Недашковський зауважив, що сьогодні перед енергокомпанією поставлено важливе завдання узгодити концептуальне технічне рішення щодо спорудження 3-го та 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС. До даних проектів планується залучити чеську компанію Skoda, яка виготовлятиме реакторні установки для енергоблоків.

Компанія Skoda готова працювати на умовах товарного кредитування, що за економічної кризи є дуже важливим для України.

Проводячи аналіз показників безпеки проектів енергоблоків Х-3, Х-4, голова правління ПАТ КІЕП Юрій Малахов акцентував увагу на основних заходах, пов’язаних з безпекою та надійністю проектів, зокрема, на відповідність вимогам та рекомендаціям МАГАТЕ та з врахуванням результатів стрес-тестів, які були проведені після аварії на АЕС «Фукусіма-1».

На нараді також обговорювались проблемні питання проведення ремонтно-відновлювальних робіт, обстеження, проектування енергоблоків №3 та 4 ХАЕС, які потребують вирішення, формування планів і завдань на наступний пе­ріод.

В рамках програми візиту президент НАЕК «Енергоатом» взяв участь в урочистому відкритті новозбудованого житлового будинку, вручивши новоселам символічний ключ.

Вітаючи із завершенням новобудови, генеральний директор Хмельницької АЕС Микола Панащенко відзначив, що протягом січня-лютого 2015 року буде розподілено 108 квартир покращеного планування для працівників ХАЕС. 

Напередодні новорічних та різд­вяних свят Юрій Недашковський побажав працівникам Хмельницької АЕС та жителям міста-супутника мирного неба, впевненості в завтрашньому дні, подальших перспектив та особистих гараздів.

Фото Віктора Гусарова