Раділи уловам спінінгісти

У кожного виду риболовлі  свої особливості. Найбільш спортивною вважається та, де використовується спінінг. Принаймні коли він є в ру­­ках рибалки, нудьгувати не доведеться. У цьому вкотре переконалися члени «Клубу рибалок-аматорів ВП ХАЕС», які попередньої суботи взяли участь у змаганнях зі спортивної риболовлі.

Сектор водосховища електростанції в райо­ні річки Гнилий Ріг добре знайомий місцевим ри­балкам. Саме тут вони неодноразово здобували плавникові «трофеї» на різні види вудок. Особливістю спінінга є те, що за наживку правлять так звані імітатори малої риби – воблери, попери, металеві блешні, тощо. Зазвичай, серед уловів на такі обладунки переважають окуні, судаки та інші хижі рибини.

Коли було дано старт змаганням, головний суддя Сергій Онищук нагадав про правила фіксування уловів, де зазначено, що рибу малих розмірів потрібно випускати у водойму. Крім цього, було наголошено, що вперше в історії проведення спортивних змагань серед місцевих рибалок-аматорів залік буде проводитись за міжнародною системою, яка передбачає визначення переможців за сумою балів протягом двох турів.

Перші пошуки риби увінчались успіхом. Рибалки зрозуміли, що погодні умови допоможуть створити справжню інтригу серед прихильників спінінгу.

Сергій Ільющенков вирішив піти на ризик, активно застосовуючи блешні великих розмірів. Як мовиться, така тактика інколи є виправданою і допомагає упіймати рибу великих розмірів. Але… Перший тур він завершив з «нулем». У інших колег суддівська колегія зафіксувала непогані улови.

У другому турі рибалки активніше обслідували ділянки водойми, щоб знайти місця дислокації хижих риб. Майстерність Кадима Каржау, Юрія Савченка, Олега Гея принесла свої результати. Впевненість в собі відчув і Сергій Ільющенков, який навіть став претендентом на «бронзу». Але на останніх хвилинах змагань атака хижака на блешню Володимира Павлюка стала запорукою третього результату.

За підрахунками суддівської колегії, перше місце виборов Олег Гей з  сумою 650 балів. У Юрія Савченка – другий результат (565 балів).

Олександр Шустерук

Фото Олега Гея