Розквіт  в  Нетішині  «Льонок»

Саме цей творчий колектив, добре знаний не тільки на рідній Житомирщині, якій завдячує за своє народження і мистецьке зростання, виступав у нашому місті у переддень 8 Березня. За традицією жінок привітали зі святом генеральний директор Хмельницької АЕС Микола Панащенко та голова профспілкового комітету станції Михайло Гук. До щирих побажань долучилися також голова правління ПАТ «УБ ХАЕС» Дмитро Оцабрика та заступник міського голови Іван Михасик. Усі висловлювали слова вдячності жіноцтву за їх звитяжну працю і материнську турботу про підростаюче покоління, за терпіння і муд­рість, за вмін­ня прощати і чекати. На урочистостях вручено ряд відзнак Мінпаливенерго України та ДП «НАЕК «Енергоатом» працівницям Хмельницької АЕС. А перш, ніж розпочалася концертна програма, присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих у зоні АТО воїнів та мирних жителів і шахтарів шахти імені Засядька. На жаль, впродовж минулого та поточного року це вже стало прикрою традицією, адже Україна щоднини несе людські втрати: ідуть з життя дорослі і діти, ставши безневинними жертвами жорстокого світу.

Окрасою свята став виступ Поліського державного академі­чного ансамблю пісні і танцю «Льонок» імені Івана Сльоти Житомирської обласної філармонії. Колектив давно пізнаваний у різ­них куточках світу за своїми хоровими, танцювальними і вокально-хореографічними композиціями, пронизаними наскрізь поліським мелосом, тутешніми давніми звичаями і традиціями. Прозвучали лишень деякі твори з багатющого репертуару колективу, в тому числі широковідомий «А льон цвіте синьо-синьо», «Їхав козак з України». Глядачам не хотілося відпускати артистів зі сцени і слухати та дивитися їх виступи якомога довше.

Не менш захоплено сприйняла нетішинська публіка віртуозну гру акордеоніста Богдана Кисляка, пісні у виконанні відомого співака і композитора сучасності Сашка Невже,інших вокалістів.

Ольга Сокол

Фото Віталія Ляшука