СМСЧ №4 та змiни до бюджету

Сімдесят друга сесія Неті­шинської міської ради VI скликання розглянула 53 питання, з яких ухвалено 41 рішення.

Голова міської виборчої комісії вручив тимчасове посвідчення депутата представнику  організації ВО «Батьківщина» Івану Мельничуку, у зв’язку з достроковим припиненням повноважень депутата С.Шумика.

Звання «Почесний громадянин міста Нетішина» (посмертно) удостоєний Сергій Миколайович Карпенко, бо­єць 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар» Збройних сил України за мужність і відвагу, виявлені при захисті Вітчизни.

КП НМР «Торговий центр» звільнений від орендної плати до бюджету міста від 1 травня до 30 вересня 2015 року включно. Зазначені кошти планується спрямувати на фінансування робіт з улаштування системи відеоспостереження будівлі та прилеглої території Торгового центру.

Місцеві обранці, голосуючи поіменно (віднайшлися 22 голоси) надали згоду на передачу у комунальну власність територіальної громади міста Нетішина цілісного майнового комплексу ДЗ «СМСЧ-4 МОЗ України», що належить до державної форми власності. Міський голова Олександр Супрунюк назвав прийняття цього непопулярного рішення вимушеною мірою. Попри все, говорити про пере­дачу СМСЧ №4 у комунальну власність міста не доводиться – на сьогодні юридично вона залишається у віданні Міністерства охорони здоров’я України.

Внесено зміни до бюджету міста на 2015 рік. Внаслідок розгляду листів виконавчого комітету міської ради та ДЗ «СМСЧ №4 МОЗ України», згідно з міською програмою поетапного покращення надання медичної допомоги населенню міста Нетішина на 2012-2016 роки, зменшення обсягу резервного фонду, вирі­шено направити 196,1 тис. грн для медичного закладу на травень-червень: на придбання продуктів харчування для організації харчування хворих в стаціонарі з розрахунку 22,27 грн в день на 1 особу – 140,0 тис. грн,  харчування донорів – 8,5 тис. грн, спецхарчування працівників з шкідливими умовами праці – 17,2 тис. грн, медикаментів для надання невідкладної медичної допомоги – 20,4 тис. грн, бланкову продукцію – 10,0 тис. гривень.

Згідно з запитом відділу освіти виконавчого комітету міської ради, на оздоровлення дітей (475 учнів) у пришкільних таборах у літній пе­ріод будуть направлені 219,7 тис. гривень. 99,5 тис. грн передбачені для проведення поточного ремонту Неті­шин­ського місь­кого Центру для сім’ї, дітей та молоді.

На проведення поточних ремонтів доріг спрямовано 906,5 тис. грн, зокрема: проспекти Незалежності та Курчатова – 98,9 і 99,3 тис. грн, вулиць: Набережна – 92,0 тис. грн,  Будівельників – 99,3 тис. грн,  Шевченка – 91,2 тис. грн, Ми­хайлова – 99,9 тис. грн,  Ви­соцького – 43,1 тис. грн,  Старо­нетішинська – 22,5 тис. грн,  Вар­шавська – 99,2 тис. грн, Лі­сова – 16,3 тис. грн, пров. Миру – 16,7 тис. грн; на  утри­ман­ня доріг комунальної власності (придбання матері­алів на розмітку пішохідних перехо­дів та встановлення дорожніх зна­ків) – 128,2 тис. гривень.

Півмільйона гривень буде спрямовано на придбання обладнання для виготовлення закордонних паспортів: біометричних та стандартних, які діють на даний час.

Земельних питань загалом нараховувалося 27, прийнято 17 рішень.

З урахуванням депутатських запитів, сім  тисяч гривень будуть спрямовані на придбання плит для пам’ятника загиблим воїнам.

Не вистачило депутатських голосів, аби взяти до відома Звіт тимчасової контрольної комісії НМР з перевірки представництва інтересів ради в органах судової влади України­.

Богдан Фединчук