Співочо-танцювальний Нетішин

За підтримки управління культури, національностей та релігій Хмельницької облдержадміністрації у обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Старицького відбувся V Всеукраїнський конкурс-фестиваль «Козацька родина 2014».

Організаторами та засновниками конкурсу виступили продюсерський центр «OMA MUSIK STAR» та ТС Асоціації діячів естрадного мистецтва України. До організації масштабного свята дитячих талантів долучились і благодійники.

На один з найбільших дитячих фестивалів приїхали 256 учасників з багатьох міст України.

Нетішин виставив чималу мистецьку дружину, яка підтвердила реноме міста високої виконавської культури у різних напрямках.  Зокрема  вихованці викладача – методиста Нетішинської школи мистецтв Наталії Горбової всі повернулись з відзнаками за перше місце у різних вікових групах. Анжеліка  Бузовська з твором «Мрії збуваються» дійшла до своєї першої мрії – бути в числі кращих. Сергій   Галамага довів, що «Ми роду козацького діти» і маємо високий хист до академічного співу. Софія Янович розповіла журі яка  «Чарівна Україна» живе в її юній душі.

Викладач цих вихованців Н.Горбова особливо відзначає актуальність тематики конкурсу, що відбувся, а саме   патріотизм, любов до рідної землі.

Головна мета конкурсу – знайти талановитих дітей та дати їм поштовх розвивати свої здібності у майбутньому. Саме це завдання стояло в основі творчого змагання.  Адже таким чином можна не лише зацікавити молодь, а й підняти на новий рівень культурне життя в Україні.

Солісти, дуети, колективи, хори, аматорські колективи яскраво представили свою творчість у номі­націях: інструментальна, вокальна, хореографічна та театральна творчість. Кращих обирали в номінаціях та за п’ятьма віковими категоріями. Конкурсні виступи учасників журі оцінювало за загально­прийнятими критеріями: технічна майстерність (відповідно номінації), артистизм, складність репертуару, костюм тощо.

Серед танцювальних колективів з різних куточків України не загубився колектив Нетішинського міського Палацу культури «Лайф», яким опікується Тетяна Сафроннікова. За виконання танців в його активі перше місце та гран-прі конкурсу.

Ще один колектив досяг найвищої відзнаки – гран-прі – зразкова вокально-фольклорна група «Роксолана».

Колектив «Камелія» (керівник Каміла Пельванова) «наспівав» на диплом другого ступеня, як  і одна з найменших його вихованок Анна Софіюк. Солісти середньої вікової групи Надія Гусарова та Настя Ковалінська отримали перші місця. Настя за пісню «Арлекіно» відзначена гран-прі.

Нетішинка Ірина Мардибан також відзначена дипломом першого ступеня.

Лауреатів та дипломантів фестивалю-конкурсу нагороджено кубками, медалями, дипломами та пам’ятними призами із символікою фестивалю. Вручали лауреатам відзнаки композитор Анатолій Кальяненко та представники держадміністрації Оксана Мазур і Ольга Долінська.