Тиждень права на ХАЕС

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 10.08.2014р. затверджено план заходів щодо проведення у 2014 році Всеукраїн­ського тижня права.

Тиждень права є чи не першим і чи не наймасштабнішим правовим­ заходом, який проводиться в Україні.

Тиждень права спрямований на утвердження в Україні правової держави, на підняття рівня право­вої­ культури, поваги до найвищих цін­ностей, які охороняються правом.

Хоча конституційно Україна проголошена правовою державою, але навряд чи викликатиме зараз заперечення твердження про те, що значною мірою це конституційне положення є не стільки констатацією певного існуючого, реального політико-правового стану, скільки лише визначенням тієї загальної мети, до якої має крокувати у своєму розвитку як українська держава, так і суспільство. Саме під час Тижня права відбуватимуться заходи, що спрямовані на підвищення рівня правової культури населення, сприяння подоланню правового нігілізму в суспільстві, усуненню підстав для корумпованості правових інституцій, утвердження правових ідей у суспільстві та державі.

Під егідою «Тижня права» кожен правник чи правнича інституція може провести акцію чи захід на благо суспільства, утверджуючи повагу до права, довіру до правників в Україні.

«Тиждень права» має аполітичний характер і проводиться на загальноукраїнському рівні.

 Виконуючи  розпорядження Кабінету Міністрів України від 10.08.2014р  Міністерство  енергетики та вугільної промисловості  України розробило заходи з проведення Всеукраїнського тижня права, про що видано відповідний наказ від 01.10.2014  №687.

На виконання наказу Міністерства  енергетики та вугільної промисловості України від 01.10.2014  №687 «Про затвердження Плану заходів Міненерговугілля з проведення у 2014 році Всеукраїнського тижня права», ДП «НАЕК «Енерго­атом» розробило план заходів з проведення тижня права.

Зміст основних заходів полягає в наданні спеціалістами  ДП «НАЕК «Енергоатом» та  відокремленими підрозділами, в період з 08.12.2014 по 13.12.2014, працівникам  підпри­єм­ства правової допомоги з питань реалізації та захисту прав людини .

ВП «Хмельницька АЕС» повідомляє, що з метою забезпечення виконання   плану заходів Мін­енерговугілля з 08.12.2014 по 13.12.2014 ,  ЮВ ВП ХАЕС надається правова допомога працівникам підприємства з питань реалізації та захисту прав людини.