Футзал i хокей – все о`кей!

Погода довго вносила корективи у хокейний календар команди «ХК Нетішин», яка залишилась без поля для тренувань. Проте підопічні А.Шпаковича на льодових полях Хмельницького гідно протистояли господарям і врешті-решт дістались четвертої сходинки чемпіонату області. Одночасно наші хокеїсти заявились на відкритий чемпіонат Волинської області і вже двічі на полі суперника нанесли поразки місцевим командам. Проти «ХК Ковель» нетішинці зіграли з рахунком 5:4. А ще одну хокейну дружину з гордою назвою «Володимир» розтрощили вщент. Ось, як про це повідомляє місцева преса.

 «З огляду на результати двох попередніх матчів відкритого чемпіонату Волинської області, в яких сьогоднішні суперники по черзі грали проти дружини з Ковеля (5:6 та 5:4 відповідно), від звітного матчу також можна було очікувати напруженої та цікавої боротьби.

З перших хвилин ініціативу спробували прибрати до своїх рук володимирці, котрі вже на 2-й хвилині отримали більшість, але не змогли втілити її в життя. Проте незабаром вже в рівних складах Дмитру Тітову таки вдалося забити гол у ворота суперника.

Однак, стартова активність АХК "Володимир" була зведена нанівець командою з Нетішина, яка цього разу прибула на гру у більш чисельному складі, але без свого капітана Андрія Шпаковича. До середини першого періоду атомні енергетики вже були далеко попереду опонентів, зумівши один за одним з незначним інтервалом відправити до сітки протилежних воріт каучуковий диск аж чотири рази, а згодом голкіпер "Володимира" капітулював ще одного разу.

По суті, переможця поєдинку було визначено ще до першої перерви. Команда з Володимира-Волинського не опускала рук, боролась до останнього, за що була винагороджена голом престижу наприкінці поєдинку, але то був не їх день. Не пішла гра в їх воротаря Віктора Герасимчука, котрий в попередніх матчах склав про себе гарне враження. Але в цій грі з десятка пропущених шайб принаймні половину він був зобов'язаний відбивати. Не зміг розігнатись і "луцький легіон" команди в складі Василя Трофимчука, Дмитра Тітова та Володимира Семенюка. Так, саме кидки лучан двічі досягли мети, але ж і пропущених шайб у їх пасиві чимало. Не вдалося налагодити атакувальну гру попри неабиякі старання і гравцям іншої атакувальної ланки: Серватинський - Груй - С.Венгер. Але і їм, та й іншим володимирцям ще необхідно добряче попрацювати над тактичною підготовкою і технікою катання. Як зізнався після матчу тренер команди з княжого міста Андрій Аляєв, котрий взяв шефство над дебютантами, за декілька тренувань команди підготувати до ігор неможливо. Але перспективи є.

А от нетішинська дружина була на коні. Особливо познущалась перша ланка нападу (Вагнер - Притула - Горохов). По ходу зустрічі їм вдалося встановити три рекорди нинішнього чемпіонату. Особливо бенефісним цей матч став для Геннадія Вагнера, який в перших двох періодах відзначився 5-ма результативними передачами (перший рекорд), а в третьому періоді додав до свого доробку ще й дві закинуті шайби (одну - при грі в меншості) і загалом здобув в одному матчі 7 результативних балів (другий рекорд).  Дуже активним був і його партнер по ланці  Геннадій Горохов, який 13 разів "стріляв" у площину воріт суперника (третій рекорд), але мети досягли тільки два його постріли.

Після цього матчу перед командами відкриваються абсолютно протилежні перспективи. "Володимир" фактично втратив шанси пробитися до півфіналів, тому його наступна гра проти "Любарта" стане важливою для команди лише в плані здобуття перших очок. А от "Нетішин", навпаки, майже стовідсотково забезпечив собі місце у квартеті найкращих. І тепер після двох стартових перемог на нього очікують серйозні домашні протистояння проти "Фаворита" (2 лютого) та "Луцька" (9 лютого), які визначать диспозиції команди у матчах плей-офф».

Можемо лише закликати нетішинців на місцевий хокейний майданчик, аби повболівати за наших хокеїстів.

* * *

На збіглому тижні нетішинці мали нагоду поспостерігати за перебігом матчів ХХII традиційного турніру на призи газети «Перспектива». Завдяки  старанням працівників спорткомплексу, скерованих С.Балаяном та В.Карпюком, баталії на паркеті великої зали СК «Енергетик» проходять чітко, злагоджено, по-спортивному захоплююче.

Цьогоріч на турнір заявилось десять команд. І всі розраховували на перемогу, адже кожен колектив станції має у своїх рядах гарних футзалістів.

Можемо зауважити, що вже у одній четвертій стали прослідковуватись абриси майбутнього п’єдесталу пошани. Так, команда СК+КДЮСШ зустрілась з колективом ЕЦ+ЦДПРВ і таки вирвала перемогу у останніх з рахунком 7:5. У іншому матчі поборолись за перемогу традиційні учасники переможної трійки ЕРП та КГ+ГТЦ. Можна тільки уявити напругу матчу, адже основний час завершився нічиєю. Відтак настала пора пробивання пенальті. Влучнішими виявились комунальники - 10:9. Зразу зазначимо, що і у півфінальній грі удача була на їх боці, бо основний час завершився бойовою нічиєю – 2:2. Проте,  у серії пенальті футзалісти ЦДПРВ+ЦРБ поступились своїм візаві.

Навпаки, спортсмени СК+КДЮСШ з комфортним рахунком 4:1 здолали турбіністів.

Відтак у боротьбі за третє місце зійшлись саме турбіністи і команда ЦДПРВ+ЦРБ. Перші, легко переграли суперників, вколотивши 9 сухих м’ячів.

У фіналі «сенсатори» турніру КГ+ГТЦ показали гідну гру, намагались  дати бій фавориту, але клас представників спорткомплексу був значно вищим – 4:0 на користь СК+КДЮСШ. Отже, цьогорічні тріумфатори турніру – працівники спорткомплексу та КДЮСШ профспілкової організації ХАЕС. Другі, несподівано, комунальники, і треті – турбіністи.

Під час нагородження команд головний редактор газети «Перспектива» В.Гусаров наголосив, що турнір став невід'ємною частиною спортивного життя ХАЕС і приносить неабияке задоволення учасникам та глядачам.

Крім медалей та кубків, яких удостоєні переможці, відзначено кращого захисника турніру Івана Бортника з команди турбінного цеху,  бомбардира Дмитра Кравчука ( 6 м’ячів), нападника Олександра Чутченка, воротаря Ігоря Лихваря (всі – спорткомплекс). Команда комунальників відзначена призом за волю до перемоги.

Слова подяки винесено головному судді турніру О.Чутченку та його колегам по суддівству І.Лихварю, Д.Кравчуку, А.Сломінському, С.Харченку.

Віктор Павлов

Фото автора