І в міліції буває цікаво

У стінах Неті­шин­ського міськ­відділу міліції пройшов незвичний для такої установи захід - екскурсія для школярів 5-6 класів загальноосвітніх шкіл мі­ста. На прохання педагогів, екскурсію проводили декілька разів, адже  школярі навчаються в різні зміни. Загалом мі­ськ­­від­діл відвідало бли­зько 40 ді­тей.

Впродовж 3 днів у Нетішин­ському мі­ському відділі міліції не змовкали дитячі голоси. Малих щебетунів цікавило все: і як працює чергова частина та приймаються звернення громадян, і де спілкуються з підозрюваними, і як виїжджають на виклики. Особливе зацікавлення у дітей викликали спецзасоби, які використовують міліціонери - бронежилети, каски, наручники, - усе це гості з цікавістю розглядали і навіть приміряли на себе.

Оглянувши чи не кожен куточок установи, екскурсанти переконалися в тому, що дотримання законів та правопорядку - це не порожні слова, і за їх порушення настає неминуча відповідальність.

Після цікавої розповіді у приміщенні міськвідділу дітлахи мали змогу позайматися на спортивному майданчику міліціонерів. Вони із завзяттям спробували свої сили на перекладині, побігали по полю для міні-футболу.

Також на численні прохання школярів правоохоронці продемонстрували службові автомобілі у дії - із ввімкненими радіостанціями та міліцейською сиреною.

- Ми сподіваємось, що подібні заходи сприятимуть вихованню у підростаючого покоління відповідальності перед законом та усвідомлення того, що за протиправні дії завжди доводиться відповідати, - зазначив начальник Нетішинського МВ УМВС Василь Шкіндюк.

Інна Юзюк