Тренер відділення фехтування КДЮСШ профспілкової організації  Хмельницької АЕС Ольга Каральтдинівна Штурбабіна до полудня віку підійшла із здобутками, про які переважна більшість працівників фізкультури може лише мріяти. Надто вдало збіглось, що робота втілилась у майстерність вихованців, найвищий сплеск  їх фізичної досконалості прийшовся на Олімпіаду, де представниці Нетішина із «школи Штурбабіних» разом з подругами по команді у драматичній боротьбі вибороли  золото.

З 2001 року працює Ольга Каральтдинівна в КДЮСШа поруч з чоловіком Валерієм Вікторовичем та сином Вадимом. Після перемоги Галини Пундик та Ольги Жовнір на Олімпіаді кожен має звання «заслуженого тренера України». Нині чоловік - старший тренер збірної України, а Вадим тренує одну із зарубіжних команд. Ще один син -  Олег - заслужений майстер спорту України з фехтування, член збірної країни, її лідер.

Ользі Каральтдинівні є ким гордитись. За час роботи в бригаді тренерів підготувала 10 майстрів спорту, трьох майстрів спорту України міжнародного класу, двох заслужених майстрів спорту.  Брала участь в підготовці чемпіонів і призерів чемпіонатів України, світу та Європи, Універсіади тощо.

Нині разом з майстром спорту України Віталієм Цисаруком опікується відді­ленням  фехтування, де займаються  близько п’ятдесяти вихованців. Тут діє група спортивного удосконалення, навчально-тренувальні групи та групи ­початкової підготовки. За останні два роки крім «золотих олімпійських дівчат Галини Пундик та Ольги Жовнір» тренера радували  та ж таки Ольга Жовнір та Ірина Кравчук срібними  медалями чемпіонату України і перемогою на чемпіонаті світу серед юніорів. Переможцями та призерами чемпіонатів, кубків та першостей України ставали Алі­на Комащук, Стані­слав Конопацький, Наталія Махмет, Євген Аулов, Софія Савостєєва, Ірина Щукла, Роман Веремійчук, Віталій Цисарук.

У 2009 році на Всеукраїнському турнірі па­м’я­ті тренера С.Хараборкіна друге місце виборола Марія Моспан, а команда юнаків КДЮСШ  у складі  Максима Поліщука, Юрія Пєшкова та  Влада Садовця та команда дівчат - Софія Савостєєва, Ірина Щукла, Марія Моспан - закріпились на другій та третій сходинках змагань. Ірина Кравчук була срібним і бронзовим призером етапів Кубка світу, була в призерах на чемпіонаті та Кубку Європи. В змаганнях різного рангу відзначались Василь Польовий, Анастасія Бережна, Дмитро Пундик, Олексій Шимко, Софія Савостєєва та багато інших вихованців.

Нетішинська КДЮСШ співпрацює з відділенням фехтування обласної Школи вищої спортивної майстерності і передає кращих спортсменів на подальше навчання.  Два фехтувальники школи входять до складу основної збірної команди України, один є кандидатом до збірної,  двоє потрапили до резерву збірної.

Ользі Каральтдинівні за виховання спортсменів високого класу  присвоєно звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України». Побажаємо тренеру подальших успіхів у підготовці вихованців і родинного затишку.

 На знімку Віктора Гусарова: О.К.Штурбабіна (в центрі) з вихованками відділення фехтування