Складні завдання – віддача максимальна

12 лютого проведено конференції трудового колективу та профспілкову, на яких підбили підсумки виконання Колективного договору між адміністрацією і трудовим колективом за 2020 рік, обговорили нагальні питання та подальші плани, а також обрали делегатів на конференції ДП «НАЕК «Енергоатом».

Конференція трудового колективу відбулася за участі т. в. о. президента  ДП «НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна, голови первинної профспілкової організації Енергоатома Олексія Лича.

Розпочинаючи конференцію, керівник ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін привітав делегатів  та наголосив на важливості пуску енерго­блока №2 Хмельницької АЕС після ППР у важкий для енергосистеми час. «За пуском енергоблока стежать найвищі особи держави. Завдяки зусиллям хмельницьких атомників, ми зміцнюємо енергобезпеку України», - зазначив очільник енергокомпанії.

Не обійшлося і без приємних сюрпризів: керівник Енергоатома  вручив виконуючому обов’язки заступника головного інженера з ремонту  Ігорю Гундару Грамоту Верховної Ради України за вагомий особистий внесок у забезпечення сталої роботи енер­гетичної галузі.

Підбиваючи  результати 2020 року, генеральний директор ВП ХАЕС Андрій Козюра зауважив: «2020 рік був складний, він розпочався із затяжного ремонту енергоблока №1 і викликів коронавірусу. Існували складнощі із фінансовим станом, але усі завдання, які стояли перед трудовим колективом Хмельницької АЕС, виконані».

Керівник ХАЕС детально проаналізував виробничі показники діяльності, питання підготовки персоналу, охорони праці та здоров'я працівників, зазначивши, що Хмельницька АЕС перевиконала планове завдання з виробництва електроенергії.

Андрій Козюра акцентував  увагу на реалізації у 2020 році планів соціальної політики, зокрема, виплат матеріальної допомоги у зв’язку із виходом на пенсію, надання безкоштовного житла, а також безвідсоткових позик на покращення житлових умов. Згадав генеральний директор і про програму медичного страхування, пакет послуг якої щороку розширюється, та кількість бажаючих  застрахуватися збільшується.

«Курс енергокомпанії на поступове покращення фінансового стану працівників, Хмельницькою АЕС виконується», - наголосив Андрій Козюра.

Заступник генерального директора з персоналу Богдан Шмигельський, голова ППО ХАЕС Михайло Гук, голова комісії з трудових спорів Володимир Рубас,  начальник служби охорони праці Леонід Волков,  начальник відділу кадрів Людмила Климчук кожен за своїм напрямком доповнили доповідь керівника станції, відповіли на запитання делегатів. Відтак конференція

ПОСТАНОВИЛА:

Звіт генерального директора про виконання показників діяльності ВП ХАЕС за 2020 рік відповідно до договірних зобов’язань, передбачених  Колективним договором ДП «НАЕК «Енерго­атом» взяти до відома.

Затвердити довідку про виконання Колективного договору ДП «НАЕК «Енергоатом» за 2020 рік по ВП ХАЕС. Вважати частково виконаними по ВП ХАЕС пункти 5.8 та 6.4 Колективного договору ДП «НАЕК «Енергоатом».

Вважати постанову конференції трудового колективу ВП ХАЕС від 27.02.2020 виконаною у повному обсязі.

Затвердити звіт комісії з трудових спорів за 2020 рік. Виключити із членів комісії в зв’язку із припиненням трудових відносин Антоніну Полі­карпівну Христюк (ЦДПРВ) та дообрати членом комісії Олену Вікторівну Говоруху (ЦДПРВ).

Схвалити «Комплексні заходи про досягнення встановлених нормативів безпеки, гігієни праці і виробничого середовища, підвищення існуючого рівня охорони праці, попередження випадків виробничого травматизму, професійних захворювань, аварій та пожеж на 2021 рік».

Внести зміни до Правил внутрішнього трудового розпорядку ВП ХАЕС.

Затвердити Перелік додатків до Колективного договору ДП «НАЕК «Енергоатом» по ВП ХАЕС.

Обрати делегатами на конференцію трудового колективу ДП «НАЕК «Енергоатом» делегацію ВП «Хмельницька АЕС» у складі 18 осіб, а саме:

поза квотою: Андрія Ростиславовича Козюру,  Богдана Леонідовича Шмигельського, Михайла Володимировича Гука, Антоніну Захарівну Балаян, Дмитра Валерійовича Міщенка, Андрія Васильовича Данилюка, Леоніда Леонідовича Волкова, Сергія Ігоровича Кускова,

а також згідно з квотою: Людмилу Сергіївну Гуц (ЦГЗ), Михайла Васильовича Кирилюка (ТЦ), Наталію Михайлівну Коломійчук (ХЦ), Івана Юрі­йовича Кривоконя (ВКМ), Сергія Павловича Полі­щука (ТрЦ), Віталія Ярославовича Пятковського (ППО), Андрія Юрійовича Рибалка (ЦТАВ), Василя Васильовича Скрипнюка (НТЦ), Сергія Івановича Сторожука (РЦ), Олександра Микола­йовича Хомича (ЗОП).

У разі виникнення об’єктивних причин надати право адміністрації та профспілковому комітету  вносити зміни в персональний склад делегації.

Звернутися до адміністрації ДП «НАЕК «Енергоатом» та голови ППО ДП «НАЕК «Енергоатом» з пропозицією продовжити дію Колективного договору Компанії із змінами та доповненнями на 2021-2022 рр.

Звернутися до адміністрації ДП «НАЕК «Енергоатом» та голови ППО ДП «НАЕК «Енергоатом» про підтримку іміджевих заходів ВП ХАЕС, які стосуються поліпшення соціальної інфраструктури ВП ХАЕС, що поліпшить морально-психологічний клімат в колективі атомників і підвищить імідж ХАЕС в регіоні.

Звернутися до адміністрації ДП «НАЕК «Енергоатом» та ППО ДП «НАЕК «Енергоатом» щодо підняття питання про відновлення пільгового тарифу на електроенергію для 30-кілометрової зони.

Всі заслухані звіти і доповіді, а також зауваження і пропозиції до них, висловлені в процесі обговорення делегатами конференції трудового колективу, взяти до відома.

Секретаріату протокольно опрацювати зауваження та пропозиції, висловлені в процесі обговорення, і направити сторонам, що є відповідальними за виконання Колективного договору у  ВП ХАЕС.

Результати підбиття підсумків виконання Колективного договору ДП «НАЕК «Енергоатом» по ВП ХАЕС за 2020 рік направити до відома в ДП «НАЕК «Енергоатом».

Контроль за виконанням постанови конференції трудового колективу покласти на генерального директора ВП ХАЕС та голову ППО ХАЕС.

Профспілки залишаються в авангарді

У попередньому номері газети голова ППО ХАЕС Михайло Гук прозвітував перед читачами про здобутки і проблеми, що впливали на роботу профспілок у 2020 році. Цю ж інформацію він доніс делегатам профспілкової конференції. 

Голова ревізійної комісії ППО ХАЕС Василь Скрипнюк доповів про фінансову дисципліну у звітний період. Розглянуто виконання «Кошторису надходжень та витрат ППО ХАЕС за 2020 рік» та схвалено «Кошторис надходжень та витрат ППО ХАЕС на 2021 рік».

Зрештою 175 делегатів оцінили роботу ППО оцінкою «Задовільно». На профспілкову конференцію обрано тих же делегатів, що й на трудову.

До учасників конференцій звернувся голова первинної профспілкової організації Енергоатома Олексій Лич, який зауважив, що попри непросту фінансову ситуацію в компанії, більш ніж на 100% виконано статтю кошторису соціального розвитку. «Це найкраще свідчення того, що компанія розвивається у правильному напрямку. Сподіваюсь, що і на державному рівні повернуться обличчям до стратегічно-важливої галузі – атомної енергетики», - наголосив профспілковий лідер.

Фото Віктора Гусарова