Творчий вечір з нагоди 25-річної сценічної діяльності самодіяльної співачки Олени Гуринович зібрав у глядацькому залі чимало давніх шанувальників її таланту. Таланту, дарованого Богом і батьками, виплеканого співучим краєм та щедро здобреного живильною силою й енергією з глибокої криниці української духовності, моралі, звичаєвості. Таланту, якому тісним видався довколишній простір. Свого часу обдарування юної подолянки запримітила тепер уже народна артистка України Ніна Матвієнко, переконуючи Олену в необхідності розвивати цей неповторний голос на професійній основі. Та в силу життєвих обставин не випало дівчині скористатися пропозицією та обіцяною підтримкою у разі згоди на переїзд у столицю. Гадати, як би склалася в такому випадку подальша доля, невдячна справа. Вочевидь, не судилося. Але від цієї невдачі не опустилися в Олени руки, не відцуралася вона від пісні, яку всотала з материнським молоком, солов’їним щебетом і шумом дібров. Залюбки співала вдома, у сільському клубі, а згодом і в Нетішині, куди переїхала з Дідової Гори, влаштувавшись на роботу на Хмельницькій АЕС. Увесь час, починаючи з 1983 року, жінка незмінно працює оператором очисних споруд. Знайшла в цьому колективі палких поціновувачів народного мистецтва, з якими згодом разом виходила на сцену. Її знають у Нетішині як солістку ансамблю народної пісні «Горлиця», що діє при Палаці культури. Йому, до речі, саме виповнюється п’ятнадцять років з моменту, коли дарував колектив свій перший концерт глядачам. І минулого четверга «Горлиця» радо вітала свою солістку, виконуючи низку пісень зі свого репертуару, а заодно й заново переживаючи кожну репетицію й кожен виступ, кожну сторінку творчого літопису, який випало творити разом з цією самобутньою артисткою.

Теплих слів Олені Гуринович упродовж вечора було сказано немало, і вони цілком виправдані й заслужені. Заступник генерального директора ВП ХАЕС з економіки та фінансів А.П.Шестак згадала, як у юності вони навіть разом співали, землячки ж бо. Спливли роки, як вода на бистрині. У середині травня наша співуча горлиця зустрічатиме поважний життєвий ювілей і в трудовому колективі подумують як гідно пошанувати колегу за працю і пісню, за той заряд енергії і добра, якими пронизана вся її творчість. Заслужені відзнаки, як запевнила Альвіна Петрівна, чекають на ювілярку.

Творчо обдаровану особистість згідно з відповідним Положенням відзначив профком, про що на вечорі повідомила заступник його голови Л.М.Малько. Олені Гуринович виділено 1200 гривень. Солістку задарували квітами, нагородили непідробними оплесками вдячності та вінком щирих вітань: від колег по сцені, представників відділу і Палацу культури, друзів, знайо­мих. Не скупилася на хороші слова заступник начальника комунального господарства по роботі з персоналом Т.Ю.Ковальчук, земляки з Дідової Гори. У отчому краї співачку знають, люблять, шанують, гордяться нею.

Власна інформація

Фото  Ольги  Мороз