25 квітня для профактиву Організації Молоді ППО ХАЕС  проведений 2-й семінар з циклу „Представництво і захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки” на тему: „Завдання і проблеми ОМ ППО ХАЕС”. Учасниками семінару були члени ОМ ППО ХАЕС.  Також, за партнер­ською традицією, на семінар були запрошені та взяли активну участь представники ОМ СМСЧ-4. Мета семінару - навчання вирішувати завдання, які стоять перед профспілковим комітетом.

Протягом 5 годин молоді активісти ХАЕС мали змогу більш детально ознайомитись з повноваженнями виборного органу ППО, а різноманітні завдання, що були поставлені перед учасниками семінару, дозволили глибоко проаналізувати ст.38 Закону України «Про профспілки».

Семінар дозволив його учасникам визначити найважливіші завдання для своєї організації і спробувати самостійно написати програму їх вирішення. З свого боку представники ОМ СМСЧ-4 поділились інформацією про труднощі та завдання молодих медпрацівників. Висновки наступні – молоді активісти вдало вирішують поставлені перед ними завдання. Основне завданння, яке було запропоновано тренером-викладачем ОМ ППО ХАЕС Олексієм Ущаповським: «Етапи прийняття рі­шень», дозволило практично закріпити алгоритм вирішення за­вдань. Результати завдання були досить високими, а це з свого боку свідчить про високий рівень профспілкового розвитку молодих активістів ППО ХАЕС.

Після закінчення семінару учасники поділились враженнями від засвоєного матеріалу. Олексій Ущаповський при підбитті під­сум­ків висловився за подальше проведення таких заходів, адже саме таке профспілкове навчання дає змогу зрозуміти, що таке профспілка, як вона працює, що вона повинна робити.

Хочеться сподіватися, що ОМ ППО ХАЕС буде і надалі проводити подібні семінари, а учасників таких семінарів буде дедалі бі­льше. Навчаймося, бо ми того варті.

Леонід Волков,

заступник голови ОМ ППО ХАЕС

На фото (зліва направо): Володимир Муштук, Олег Хвищук, Роман Кузів ‑ вирішують поставлене перед ними завдання